Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

«Υπαινιγμοί» Αραμπατζή για την εισαγγελική έρευνα στα capital controls

Από πότε το γνώριζαν ο πρωθυπουργός και ο υπ. Δικαιοσύνης;

Στη Βουλή φέρνει η Φωτεινή Αραμπατζη το θέμα της εισαγγελικής έρευνας γύρω από το θέμα της επιβολής των capital controls το καλοκαίρι του 2015.

Με αφορμή το ρεπορτάζ της εφημερίδας Αγορά που αποκάλυψε το θέμα, η βουλευτής της ΝΔ ζητεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης με επίκαιρη ερώτηση της να της απαντήσει από ποτέ γνωρίζει τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός την δικαστική έρευνα δεδομένου του γεγονότος ότι πριν λίγους μήνες συστήθηκε στη Βουλή η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των capital controls πρόταση που απέρριψε η κυβερνητική πλειοψηφία.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Αγορά» το Σάββατο 22/10/2016 στο εισαγγελικό μικροσκόπιο έχουν μπει εδώ και μήνες τα capital controls, που επιβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2015, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της χώρας με τους εταίρους, με επικεφαλής τον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αλλά και στα ρεπορτάζ, που ακολούθησαν σε πολλά ΜΜΕ αναφέρεται ότι η εισαγγελική αρχή, που διενεργεί την έρευνα, έχει ήδη καλέσει υπό άκρα μυστικότητα δεκάδες μάρτυρες και συγκεντρώνει έγγραφα από τις αρμόδιες αρχές, μελετώντας ακόμη και το ενδεχόμενο διάπραξης σειράς κακουργηματικών πράξεων, όπως του αδικήματος της «εσχάτης προδοσίας».

Γνωρίζοντας ασφαλώς και σεβόμενοι απόλυτα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, επειδή όμως:

Η τυχόν διερεύνηση των όποιων ευθυνών για επιβολή των capital controls αποτελεί ένα μείζον ζήτημα, που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας αφού επέφερε βαρύτατες συνέπειες στην εθνική οικονομία, στην επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και στον οικονομικό προγραμματισμό των Ελλήνων πολιτών

Η ΝΔ είχε ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα, αίτημα που απέρριψε η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1) Είστε ενήμερος για την προαναφερθείσα εισαγγελική έρευνα και αν ναι, από πότε;
2) Ο Πρωθυπουργός είναι ενήμερος για την έρευνα, που διεξάγει η Δικαιοσύνη

(Visited 1 times, 1 visits today)