Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Υπέρ της Προανακριτικής Επιτροπής η ΔΗΜΑΡ

Υπέρ της σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής, δηλώνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ που συνεδρίασε απόψε.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «μένοντας ανεπηρέαστοι από τα διαδικαστικά παιχνίδια και τις μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τις υπεκφυγές της ΝΔ, ζητούμε την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών του σκανδάλου Novartis. Ενός σκανδάλου που έχει πληρωθεί ακριβά από τους πολίτες της χώρας.

Στηρίζουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης για την αναζήτηση της αλήθειας, προς πάσα κατεύθυνση ανεξαιρέτως. Όλα στο φως, με τις θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες. Να βρεθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι».

Η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι η φαρμακευτική δαπάνη στην χώρα μας την περίοδο 2004-2009, επί κυβέρνησης Καραμανλή, υπερδιπλασιάστηκε από 2,4 σε 5,1 δις ευρώ, με τεράστιες πολιτικές ευθύνες καθώς είναι μία από τις αιτίες της οικονομικής κρίσης.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει αυτό το υπαρκτό σκάνδαλο σε μηχανισμό λάσπης κατά πολιτικών της αντιπάλων. Η σκανδαλολογία και η σπίλωση προσώπων όμως αντί για τη διαλεύκανση μπορεί να οδηγήσουν στο να την γλιτώσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι.

Γι” αυτό πρέπει να χυθεί άπλετο φως άμεσα, για να σταματήσει η σπίλωση και για να μην βυθίζεται η χώρα στο βούρκο με κίνδυνο στο τέλος αυτός να καταπιεί όλο το πολιτικό σύστημα», υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ επισημαίνοντας ότι πάγια θέση της είναι η εξυγίανση με ριζικές αλλαγές του πολιτικού συστήματος όπως η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και του τρόπου παροχής της βουλευτικής ασυλίας (συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 86).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By