Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Υπόθεση Γιαγτζόγλου: Υπέκυψε στους εκβιασμούς των μπαχαλάκηδων το υπουργείο Δικαιοσύνης

Θα μεταχθεί τον Απρίλιο στον Κορυδαλλό – Το υπουργείο εντάσσει τη μεταγωγή του στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του καταστήματος.

Πλήρης υποταγή στα «θέλω» των μπαχαλακήδων από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου θα μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας σε αυτές του Κορυδαλλού με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι αλληλέγγυοι του Γιαγτζόγλου που ζητούσε με απεργία πείνας και δίψας τη μεταγωγή του είχαν επί μέρες κάνει γυαλιά-καρφιά όχι μονον την Αθήνα, αλλά και πολλές άλλες πόλεις, ενώ δεν δίστασαν να εκτοξεύσουν απειλές ότι «θα χυθεί αίμα», αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση και με τον υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Τόσκα να δέχεται πυρά από όλους και αυτός να ρίχνει το φταίξιμο στους αστυνομικούς, το υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται πως βρήκε τη «λύση» για τα… «δικά μας παιδιά»:

Με το αιτιολογικό της αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού προωθείται η πλήρης μετατροπή της σε κατάστημα κράτησης υποδίκων. Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε σήμερα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από τις φυλακές Κορυδαλλού σε άλλα καταστήματα κράτησης και, παράλληλα, η μεταγωγή σ’ αυτό 27 υποδίκων, ανάμεσα στους οποίους βέβαια θα είναι και ο Γιαγτζόγλου.

Οι μεταγωγές αυτές θα γίνουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών στις φυλακές Κορυδαλλού θα μεταφερθεί ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου.

Δηλαδή, το υπουργείο Δικαιοσύνης εντάσσει την επίμαχη μεταγωγή όχι ως ικανοποίηση του αιτήματος του κρατούμενου, αλλά στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού ως φυλακή υποδίκων.

Η μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου αναμένεται να γίνει στις 10 Απριλίου 2018.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By