Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Yποβλήθηκαν ήδη 45.300 δηλώσεις: Ένας στους τέσσερις πρέπει να πληρώσει 500 ευρώ φόρο

Θεωρείται βέβαιο πως όσο περνά ο καιρός και υποβάλλονται περισσότερες δηλώσεις, τόσο θα ανεβαίνει και ο μέσος «κατά κεφαλήν» φόρος για τους φορολογούμενους

Την πρώτη «κρυάδα» πήραν 45.305 φορολογούμενοι που έσπευσαν ως τώρα να υποβάλουν φορολογική δήλωση Ε1. Οι 12.100 (ποσοστό 26,7%) βγήκαν χρεωστικές και ο μέσος φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι υπόχρεοι ανέρχεται σε 507 ευρώ (ή 6,14 εκατ. ευρώ αθροιστικά όλοι μαζί).

Αντιθέτως 6.550 δηλώσεις (1 στους 7) βγήκαν πιστωτικές με μέσο όρο επιστροφής 303 ευρώ ο καθένας. Άλλοι 26.700 φορολογούμενοι είδαν μηδενικό εκκαθαριστικό, κυρίως όσοι δηλώνουν μικρά εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο.

Όσοι πάτησαν «οριστική υποβολή» της δήλωσης ήταν και οι πιο τολμηροί, αφού οι περισσότεροι που καλούνται να πληρώσουν πολλά περισσότερα, ίσως δεν ήταν απόλυτα προετοιμασμένοι (και ψυχολογικά ενδεχομλεως) για να υποβάλουν οριστικά από τόσο νωρίς την δήλωση.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται βέβαιο πως όσο περνά ο καιρός και υποβάλλονται περισσότερες δηλώσεις, τόσο θα ανεβαίνει και ο μέσος «κατά κεφαλήν» φόρος για τους φορολογούμενους. Ωστόσο και για αυτούς πάντως δεν αλλάζει κάτι στις δόσεις πληρωμής του φόρου που θα καταβάλουν, στα τέλη των μηνών Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By