Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Υπουργείο Υγείας: Εξετάζεται η ανανέωση των συμβάσεων των 4.000 συμβασιούχων στο ΕΣΥ

Διαβεβαιώσεις από τον υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη έλαβαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωση Τραυματιοφορέων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων τραυματιοφορέων στο ΕΣΥ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν, το μεσημέρι της Τρίτης και μετά το πέρας της κινητοποίησής τους έξω από το υπουργείο Υγείας, οι εκπρόσωποι των τραυματιοφορέων έθεσαν στην ηγεσία του υπουργείου, το ζήτημα της αναγκαιότητας άμεσης πρόσληψης τραυματιοφορέων αλλά και της ανανέωσης των συμβάσεων των 830 τραυματιοφορέων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ.

Επισήμαναν δε όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση ότι η ανανέωση των συμβάσεων αφορά τους 4.000 εργαζόμενους που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ στη Δημόσια Υγεία.

Ο υφυπουργός Υγείας αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει λόγω των ελλείψεων των τραυματιοφορέων, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους συγκεκριμένους υγειονομικούς εργαζόμενους ως εκείνους που αποτελούν την πρώτη επαφή των ασθενών με το σύστημα , και διαβεβαίωσε πως θα γίνουν προσλήψεις.

Σε ό,τι αφορά τους 4.000 που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε πως εξετάζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας η ανανέωση των συμβάσεων για έναν χρόνο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση που ήδη υπάρχει στο σύστημα δημόσιας υγείας.

Σημείωσε μάλιστα πως η ηγεσία του υπουργείου γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση απόλυσης των χιλιάδων συμβασιούχων, δεδομένου ότι πλέον έχουν αποκτήσει και εμπειρία.

Στην συνάντηση τέθηκε και το θέμα της ένταξης των τραυματιοφορέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ) όπως και η επαγγελματική αναβάθμιση με παρακολούθηση ταχύρυθμων προγραμμάτων που θα οργανώσει η Σχολή του ΕΚΑΒ. Ο κ. Κοντοζαμάνης δρομολόγησε νέα συνάντηση για αυτα τα δυο θέματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By