Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Υπουργείο Υγείας κατά Πολάκη: Να ζητήσει δύο συγγνώμες

«Να ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη» καλεί τον Παύλο Πολάκη το υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την επίσκεψη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», την Πέμπτη.

«Ο κ. Πολάκης επισκέφθηκε το ΓΝΝΘΑ “Η Σωτηρία” και είδε 50 λειτουργικές κλίνες, στις οποίες ήδη νοσηλεύονται 15 συμπολίτες μας.

Δεν πίστεψε τον Πρόεδρο της Βουλής. Δεν πίστεψε τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Δεν πίστεψε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Πίστεψε, όμως, τα ψέματά του. Ας ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη. Μία από το προσωπικό του Νοσοκομείου για την αναστάτωση που προκάλεσε το σόου του.

Και μία από όλους τους Έλληνες, που τον είδαν για μία ακόμη φορά να μη φοράει μάσκα και μάλιστα μέσα σε Νοσοκομείο αναφοράς» αναφέρει, ειδικότερα, η ανακοίνωση.

Λίγες ώρες μετά την κόντρα στο κοινοβούλιο τόσο του ίδιου όσο και του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, για το πόσες από τις 50 κλίνες ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή στο «Σωτηρία» πράγματι λειτουργούν, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας βρέθηκε στο ΓΝΝΘΑ, ενώ στη συνέχεια με ανάρτησή του στο Facebook «προκάλεσε» τον πρόεδρο της Βουλής να κάνουν μαζί αυτοψία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο αναφοράς.

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Βουλης ο οποίος απάντησε από ανέγνωσε από έδρας την επιστολή που απέστειλε ο διοικητής του νοσοκομείου Σωκράτης Μητσιάδης.

«Επειδή δέχθηκα μια ανελέητη επίθεση από τον κ. Πολάκη, που μου λέει ότι «λέω ανερυθρίαστα ψέματα», ενώ στην εποχή μας κατόρθωμα είναι να λες ανερυθρίαστα αλήθειες. Οι αλήθειες είναι η δυσκολία στην εποχή μας, όχι τα ψέματα. Τα ψέματα τα λέμε εύκολα και δεν κοκκινίζουμε όταν τα λέμε. Οι αλήθειες είναι το πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Τασούλας και ανέγνωσε την επιστολή του Σωκράτη Μητσιάδη, σύμφωνα με την οποία στο νοσοκομείο Σωτηρία οι λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ έχουν ως εξής:

– 12 κλίνες ΜΕΘ, πανεπιστημιακής- πνευμονολογικής όπου νοσηλεύονται 11 ασθενείς.
– 8 κλίνες ΜΕΘ – ΚΑΑ (Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας) όπου νοσηλεύονται 7 ασθενείς.
– 9 κλίνες ΜΑΦ – Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας όπου νοσηλεύονται 7 ασθενείς.
– 50 κλίνες της πολυδύναμης ΜΕΘ που νοσηλεύονται 15 ασθενείς.

Σύνολο κλινών 79 και προστίθενται εντός του έτους, επιπλέον 5 κλίνες στη ΜΕΘ πανεπιστημιακή πνευμονολογική.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By