Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Υπουργικό μπάχαλο στη Ρωσία και στη μέση οι Ένοπλες Δυνάμεις!

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου Πούτιν, Ντιμίτρι Πέσκοφ, σχολίασε τις φήμες για περικοπές των κονδυλίων που πηγαίνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Σάλος έχει προκληθεί στη Ρωσία, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Izvestia που αναφέρει ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει υποβάλει πρόταση για μείωση του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας κατά 10%.

«Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σχετικά με αυτό το ζήτημα», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου μετά από σχετική ερώτηση. «Διεξάγονται συζητήσεις ανάμεσα σε στρατιωτικούς και οικονομικούς εμπειρογνώμονες, αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο της λήψης αποφάσεων», δήλωσε.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας πρότεινε τη μείωση του μεγέθους των Ενόπλων Δυνάμεων περικόπτοντας θέσεις εργασίας και μεταφέροντας ιατρούς, καθηγητές, ειδικούς σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού, οικονομολόγους, δικηγόρους και διοικητικό προσωπικό του στρατού σε δημόσιες υπηρεσίες.

Άλλες προτάσεις προβλέπουν την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στον Στρατό, αύξηση στη διάρκειας της στρατιωτικής θητείας, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης στρατιωτικών στεγαστικών δανείων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απέρριψε αυτές τις προτάσεις ως απαράδεκτες, αλλά φαίνεται ότι η Προεδρία τις επεξεργάζεται σοβαρά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By