Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Ζάεφ: Είμαστε «Μακεδόνες» και μιλάμε «μακεδονικά»

Μπορεί τα Σκόπια να «μάζεψαν» προ ημερών τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας για τα περί διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» σε ελληνικά σχολεία και να μίλησαν για παρερμηνεία των σχολίων του, ο ίδιος ο Ζόραν Ζάεφ, ωστόσο, μέσω νέων δηλώσεών του φαίνεται να επανέρχεται.

«Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε για τη γλώσσα της “Μακεδονίας”» δήλωσε κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων ο κ. Ζάεφ.

Ισχυρίστηκε δε, ότι κανείς δεν θα αμφισβητήσει τη χώρα του ξανά. «Αλλά την ίδια στιγμή να αναρωτηθούμε -τι θα αφήσουμε στα παιδιά; Ας είμαστε σοφοί και να πάρουμε αποφάσεις. Πιστεύω ότι παρέχουμε στον λαό μας ένα μέλλον» είπε ο ίδιος.

Μάλιστα ανέφερε ότι «έχουμε ένα πρόθεμα, το “Βόρεια” αλλά παραμένουμε “Μακεδονία”. Δεν υπάρχει άλλη χώρα με το όνομα αυτό, υπάρχει Ελλάδα».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο MakFax, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για την ταυτότητα» επειδή στη «συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της “μακεδονικής γλώσσας”, της αυτοδιάθεσής μας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By