Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Zara: Αμερικανική εταιρεία διεκδικεί αποζημίωση $3 εκατ. από τον Αμάνσιο Ορτέγκα

Αποζημίωση – μαμούθ ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων διεκδικεί η αμερικανική εταιρεία ένδυσης Amiri από τα Zara του ομίλου Inditex , καθώς ισχυρίζεται ότι η αλυσίδα του Αμάνσιο Ορτέγκα αντέγραψε τα τζιν της Amiri MX2 και τα πουλά στα ράφια της με την ονομασία Combination Skinny Biker Jeans.

Η Amiri κατέθεσε τη μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες απαιτώντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των τριών εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση από τη μητρική των Zara, την Inditex.

Όπως αναφέρει το fashionunited.uk, σύμφωνα με την καταγγελία, τα Zara έχει καταχραστεί όχι μόνο την «αίσθηση» των τζιν της Amiri, αλλά αντέγραψαν απόλυτα και τις λεπτομέρειες των σχεδίων, όπως οι δερμάτινες τσέπες, οι πλαϊνές τσέπες με φερμουάρ, τα ενισχυμένα γόνατα και κάθετα φερμουάρ.

«Επειδή τα τζιν της Zara μιμούνται στενά τα διακριτικά των τζιν MX2, οι πράξεις της Zara δημιουργούν την πιθανότητα ότι το AMIRI MX2 δεν θα χρησιμεύσει πλέον ως μοναδικό αναγνωριστικό των τζιν του ενάγοντος στους καταναλωτές, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό», ανέφερε η μήνυση που κατατέθηκε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου.

Η Inditex, στην ιδιοκτησία των οποίων περιλαμβάνονται και τα Ζara, έχουν πολλάκις κατηγορηθεί για αντιγραφές.

Πάντως, για εν λόγω τζιν έχουν αφαιρεθεί ήδη από το ηλεκτρονικό κατάστημα. Δεν υπάρχει επίσημη απάντηση για την μήνυση.

Σημειώνεται ότι τα τζιν της AMIRI που κοστίζουν 1.150 δολάρια, κυκλοφόρησαν στα ράφια πέρυσι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By