Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ οι αγρότες της Λάρισας – Πού θα στηθούν τα πρώτα μπλόκα

Το απόγευμα η σύσκεψη αγροτών στο Πλατύκαμπο – Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει απόφαση για κοινή κάθοδο ή όχι

Αποφασισμένοι να στήσουν μπλόκα στην Εθνική Οδό δηλώνουν οι αγρότες της Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.

Σήμερα το απόγευμα υπάρχει σύσκεψη αγροτών στο Πλατύκαμπο που θα συμμετέχει και αντιπροσωπεία της Ενωτικής Ομοσπονδίας που θα παρουσιάσει το πλαίσιο των αιτημάτων της στους υπόλοιπους αγρότες που θα συμμετέχουν σε αυτή.

Το σημαντικό είναι ότι μετά από πολύ καιρό κάθονται στο τραπέζι όλες οι πλευρές για να διερευνήσουν αν θα υπάρξει κοινή κάθοδος στην Εθνική Οδό, αφού πρώτα συμφωνήσουν σε ένα κοινό διεκδικητικό πλαίσιο.

Σε αυτή τη σύσκεψη δεν αναμένεται να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις. αλλά θα καταγραφούν τα αιτήματα που βάζουν στο τραπέζι όλες οι πλευρές. Οι ζυμώσεις τις επόμενες ημέρες θα δείξουν αν θα έρθει η κοινή κάθοδος ή όχι.

Που θα στηθούν τα μπλόκα

Ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει κοινή κάθοδος των αγροτών υπάρχουν ήδη οι πρώτες σκέψεις για το που θα μπορούσαν τα δύο μπλοκ αγροτών να στήσουν τα μπλόκα τους στην Εθνική Οδό. Το στοίχημα και στις δύο περιπτώσεις παραμένει η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στους κόλπους της ΕΟΑΣΝΛ συζητιούνται δύο σημεία έξω από την Λάρισα που θα μπορούσαν τα τρακτέρ να στήσουν μπλόκα στην Εθνική οδό στις 25 Ιανουαρίου.

Από Αυτά θα επιλεγεί το ένα εξ” αυτών.

Το πρώτο σημείο είναι ο κόμβος της Νίκαιας που παραδοσιακά βγαίνουν τα τελευταία χρόνια τα τρακτέρ και οι αγρότες αυτού του μπλοκ. Το δεύτερο σημείο που εξετάζεται είναι ο κόμβος Πλατυκάμπου.

Το άλλο μπλοκ των αγροτών μπορεί ακόμη να μην έχει ανακοινώσει ακριβή ημερομηνία καθόδου στην Εθνική οδό αλλά εφόσον το επιχειρήσει θα σχηματίσει μπλόκο -σύμφωνα με πληροφορίες- στον κόμβο Πλατυκάμπου ή στον κόμβο Γυρτώνης.

By