Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Ζητούν αυστηρή εφαρμογή των μέτρων κατά της τρομοκρατίας από τις χώρες της Ε.Ε.

Τι αποφάσισαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης στην έκτακτη συνοδό τους στις Βρυξέλλες

ektakti sinodos tromokratia2

Αποφάσεις έλαβαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης στην έκτακτη συνοδό τους στις Βρυξέλλες, δύο μέρες μετά τα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Βελγική πρωτεύουσα! Δεν χρειάζονται νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αλλά πρέπει αμέσως να εφαρμοστούν οι αποφάσεις που έχουν πάρει οι 28 χώρες μέλη της Ε.Ε. για την συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών, που έως τώρα «έχουν μείνει στα χαρτιά».

Ο επίτροπος μετανάστευσης και εσωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανακοίνωσε ότι θα συστηθεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα αναλάβει τον συντονισμό των χωρών σε ζητήματα τρομοκρατίας και ανταλλαγής πληροφοριών.

Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι η εθνική ασφάλεια είναι υποχρέωση των χωρών μελών αλλά η τρομοκρατία είναι μια υπόθεση που αφορά όλους τους Ευρωπαίους. Αναφερόμενος στην μη εφαρμογή των αποφάσεων, ο κ. Ανραμόπουλος έκανε λόγο για έλλειψη συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των διωκτικών και δικαστικών αρχών των 28 χωρών και υπενθύμισε την ειδική υπηρεσία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας της Europol που παραμένει αναξιοποίητη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By