Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Ζωή: Καρικατούρα της απλής αναλογικής αυτό που προτείνουν

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο φόβος απώλειας της εξουσίας είναι και το κίνητρο κατάρτισης αυτού του νομοσχεδίου και είναι, επίσης, ξεκάθαρο ότι εδώ ξετσίπωτα διαπραγματεύονται μεταξύ τους τα εντός Βουλής κόμματα, προκειμένου να ανακυκλώσουν τον εαυτό τους στο κοινοβουλευτικό στερέωμα»

konstantopoulou-vouli-proedros

«Καρικατούρα» της απλής αναλογικής χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου το σχέδιο νόμου για τον εκλογικό νόμο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κάνει τα ίδια ακριβώς με τις προηγούμενες, εκλογομαγειρέματα, κόλπα, λοβιτούρες για να παραμείνει στην εξουσία».

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο φόβος απώλειας της εξουσίας είναι και το κίνητρο κατάρτισης αυτού του νομοσχεδίου και είναι, επίσης, ξεκάθαρο ότι εδώ ξετσίπωτα διαπραγματεύονται μεταξύ τους τα εντός Βουλής κόμματα, προκειμένου να ανακυκλώσουν τον εαυτό τους στο κοινοβουλευτικό στερέωμα» ανέφερε, σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤopen, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και τόνισε: «Βεβαίως, υπολογίζουν κατά την γνώμη μου, χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι ο ελληνικός λαός. Και θα λάβουν την ώρα που θα γίνουν εκλογές, και δεν θεωρώ ότι θα αργήσουν, θα λάβουν το μάθημα, που η Δημοκρατία διδάσκει».

Ενόψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως «ο αγώνας μας δεν έχει τελειώσει», «οι μάχες που πρέπει να δοθούν είναι ακόμη μπροστά μας». «Το ΟΧΙ μας υπάρχει. Καταγράφηκε ως ιστορικό γεγονός. Υπάρχει ως παρακαταθήκη, ως κληρονομιά μας και ως ευθύνη μας. Υπάρχει ευθύνη μας να το υπερασπιστούμε και υπάρχει ευθύνη μας να βροντοφωνάξουμε πως ό,τι συμβαίνει από τις 10 Ιουλίου πέρυσι μέχρι σήμερα, παραβιάζει το ΟΧΙ μας. Παραβιάζει την εντολή μας. Παραβιάζει την λαϊκή βούληση» τόνισε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενη στην εκδήλωση που διοργανώνει η Πλεύση Ελευθερίας για τις 5 Ιουλίου στον Λυκαβηττό με τίτλο και σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ» www.oxistanaitous.gr, -«ΟΧΙ στα ΝΑΙ που λένε, παραβιάζοντας το ΟΧΙ μας» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου- είπε πως θα είναι εκδήλωση-απαρχή μιας καμπάνιας «υπεράσπισης του ΟΧΙ, υπεράσπισης της Δημοκρατίας, υπεράσπισης των Δικαιωμάτων και Ελευθεριών των πολιτών, υπεράσπισης της Δημόσιας Περιουσίας». Και επισήμανε ότι η εκδήλωση θα γίνει στο πάρκινγκ έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού (δεν λειτουργεί από το 2008 λόγω προβλημάτων στατικότατας), που είναι από τα ακίνητα που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

By