Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

«Ζωντανός ο Φιντέλ Κάστρο» δηλώνει ο ανιψιός του από το Χαϊδάρι

Διαψεύδονται οι φήμες περί θανάτου

fidel-castro

Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν τον Φιντέλ Κάστρο να έχει πεθάνει, ο ανιψιός του Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, γιός του προέδρου της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, διαψεύδει κατηγορηματικά.

Όπως τόνισε, δεν δίνει σημασία σε αυτές τις πληροφορίες, καθώς είδε τον Φιντέλ Κάστρο πριν από δύο μέρες, όταν έφυγε από την Κούβα. Πρόσθεσε, δε, ότι είναι πολύ καλά στην υγεία του και εργάζεται, ενώ υπογράμμισε ότι εάν συνέβαινε κάτι, ο ίδιος θα ήταν ο πρώτος που θα το μάθαινε όπως και ο λαός της Κούβας.

Ο Αλεχάντρο Κάστρο, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε το Χαϊδάρι, επανέλαβε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκεται στην Ελλάδα, στην Αθήνα, στάθηκε στη θερμή υποδοχή του κόσμου που, όπως είπε, τον κάνει να αισθάνεται σαν να είναι στο σπίτι του, ενώ μίλησε και για τις ομοιότητες ανάμεσα στους δύο λαούς. «Πάντα βρισκόμαστε κοντά ο ένας στον άλλο ακόμη κι αν υπάρχει η απόσταση της θάλασσας ανάμεσά μας, ακόμη κι αν ο ένας είναι στην Ανατολή και ο άλλος στη Δύση» σημείωσε ο Αλεχάντρο Κάστρο, ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη και χαρακτήρισε ιστορικές τις δύο ώρες που πέρασε μαζί με τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε στον δήμο Χαϊδαρίου τον Αλεχάντρο Κάστρο. Επισκεφθήκαμε το στρατόπεδο Χαϊδαρίου και το Μπλοκ 15, ένα ιστορικό μνημείο, όπου βασανίστηκαν και από εκεί πήγαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Όλοι όσοι συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία της Κούβας συγκινήθηκαν πολύ» δήλωσε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος και συμπλήρωσε: «Είχαμε την ευκαιρία μέσα από τη συνάντηση που είχαμε μαζί του και με τη συμμετοχή πολλών δημοτών μας να συζητήσουμε αναλυτικά για την Κούβα και κυρίως να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα που δίνει ο λαός της Κούβας όλα αυτά τα χρόνια».

Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου παρέθεσε γεύμα στον Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, όπου ο ανιψιός τού Φιντέλ Κάστρο συνόδευσε την ορχήστρα όταν ερμήνευσε το γνωστό τραγούδι για τον Τσε Γκεβάρα «Hasta siempre comandante».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By