Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Διευκολύνσεις στο χαράτσι για όσους είναι στα όρια της φτώχειας

Δόσεις, μείωση ποσού ή και απαλλαγή προβλέπει τροπολογία.

deh2

 Περισσότερες δόσεις, μείωση οφειλής ή και εξαίρεση από το χαράτσι για όσους είναι στο όριο της φτώχειας, προβλέπει η προσθήκη που κατέθεσε ο Γ. Στουρνάρας στο πολυνομοσχέδιο.

Ειδικότερα, προβλέπεται πως πρόσωπα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται με φτώχεια, θα πληρώνουν το χαράτσι στα ακίνητα σε περισσότερες δόσεις ή θα μειωθεί το ύψος τους ή θα έχουν πλήρη απαλλαγή από αυτό. Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών που θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα καθορίζει τα κριτήρια και τα όργανα που θα την εφαρμόσουν.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Ρύθμιση ώστε να μην πληρώνουν το χαράτσι στα ακίνητα όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση. Η ρύθμιση θα ενταχθεί σε τροποποίηση που θα γίνει από τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στο πολυνομοσχέδιο.

Επισημαίνεται ότι το όριο της φτώχειας θα προκύπτει με βάση τα στοιχεία της Eurostat.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τις προσεχείς εβδομάδες θα εξετάσει την πρόταση να μην πληρώσουν το έκτακτο τέλος της ΔΕΗ οι οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (όπως ισχύει για τους ανέργους).

 

By