Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αύξηση 77% στα κέρδη τριμήνου για τον Μichael Kors

michael-kors-halle-berryΚέρδη της τάξης του 77% κατέγραψε η Michael Kors Holdings το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Η εταιρεία παρασκευής τσαντών χειρός, ενδυμάτων και αξεσουάρ, αναβάθμισε γι” άλλη μία φορά το δημοσιονομικό στόχο της για το 2014.

Την ίδια ώρα,η μετοχή της στο premarket σημείωνε άνοδο 19%.

Το τρίμηνο, που τελείωσε στις 28 Δεκεμβρίου, η Michael Kors Holdings σημείωσε κέρδη 229,6 εκατομμύρια δολάρια ή 1,11 δολ. ανά μετοχή έναντι 130 εκατ. ή 64 cents ανά μετοχή, το αντίστοιχο διάστημα πριν από ένα χρόνο.

Αναλυτές της FactSet είχαν προβλέψει κέρδη 86 cents ανά μετοχή.

Τα έσοδα εκτοξεύτηκαν στα 1,01 δισ. δολ. από 636, 8 εκατομμύρια, καθώς οι πωλήσεις στην Ευρώπη υπερδιπλασιάστηκαν, ενώ στη Βόρεια Αμερική κατέγραψαν αύξηση 51%. Η Wall Street  περίμενε έσοδα 859,5 εκατομμύρια.

Η εταιρεία αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τη χρήση 2014 στα 3,07 -3.09 δολ. ανά μετοχή έναντι προηγούμενης εκτίμησης 2,77 έως 2,81 δολ. ανά μετοχή.

Ο Νεοϋορκέζος Michael Kors είναι ο αγαπημένος σχεδιαστής των Αμερικανών. Κέρδισε μεγάλη δημοσιότητα με τη συμμετοχή του στο reality σχεδιαστών «Project Runway», ενώ η προτίμηση που του δείχνουν οι celebrities, όπως οι Gwyneth Paltrow και Jessica Biel, ακόμη η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Michelle Obama τον τίμησε την ημέρα των προεδρικών εκλογών, έχουν απογειώσει τη φήμη του.

Και δεν είναι μόνο οι πλούσιες και διάσημες, που τον προτιμούν, καθώς οι σχετικά οικονομικές τιμές των δημιουργιών του έχουν απήχηση και στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

By