Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γ. Μιχελάκης: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα

Δεν το αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η πραγματική οικονομία, σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών

Mixelakis«Νέα μέτρα, το έχει πει ο πρωθυπουργός πολλές φορές, δεν θα ληφθούν. Δεν το αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η πραγματική οικονομία» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνει ότι «για να μπορέσει η χώρα να φτάσει στην ανάπτυξη πρέπει να φτιάξει τον δημόσιο τομέα. Αυτή είναι δική μας υποχρέωση και όχι απαίτηση κάποιων. Είναι η δική μας υποχρέωση στις επόμενες γενιές. Είναι αδήριτη ανάγκη αν θέλουμε να έχουμε αύριο».

Αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις στον δημόσιο τομέα, ο κ. Μιχελάκης  υπογράμμισε ότι «οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται, έχουν χίλια δίκια γιατί έχουν υποστεί αιματηρές θυσίες, όμως ουδείς πρέπει να παραγνωρίζει ότι αυτές οι θυσίες επιτέλους έχουν αρχίσει να πιάνουν τόπο. Έχουμε τα πρώτα αχνά δείγματα ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει και ευελπιστούμε ότι από το 2014 θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία ώστε ο δρόμος προς την ανάταξη να είναι πιο ορατός».

Επιπροσθέτως, ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτηρίζει «άδικες» τις οριζόντιες περικοπές, δηλώνοντας ότι  «όταν τόσο καιρό δεν είχαμε κάνει τίποτα σε αυτόν τον τομέα και φτάσαμε με την πλάτη στον τοίχο τότε αναγκαστικά θα πάς σε οριζόντιες περικοπές που είναι άδικες».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By