Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Δυσαρέσκεια» της Κύπρου για την ελληνική στάση στο Eurogroup

Έστριψε δια της… σιωπής ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Κυπριακής Προεδρίας για τη στάση της Ελλάδας.

anastasiadis guardianΣτο ποσοστό του κουρέματος που θα υποστούν οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ αναφέρθηκε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Πάμπος Χαραλάμπους, ο οποίος εμφανίστηκε επιφυλακτικός όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη στάση που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Χαραλάμπους μιλώντας στο Βήμα FM 99,5, τόνισε πως το κούρεμα θα κυμανθεί στο 30-32%. «Δεν θα είναι 40 ούτε 35. Θα είναι πιο κάτω, ίσως πάνω από το 30%. Για να βγει το νούμερο, πρέπει να ξεκαθαριστεί τι όφελος θα φέρει το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε αν η κυπριακή κυβέρνηση αισθάνεται ικανοποιημένη από τη στάση της ελληνικής, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος  απάντησε έπειτα από παύση κάποιων δευτερολέπτων «Ναι, ναι» και παρέπεμψε σε προηγούμενες δηλώσεις του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Παράλληλα, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Κυπριακής Προεδρίας δεν σχολίασε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της κυπριακής κρίσης.

Σκουρλέτης: Ένοχη η στάση του Στουρνάρα

Στο θέμα της ελληνικής στάσης στην κυπριακή κρίση του τραπεζικού συστήματος αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης που σημείωσε πως «είμαστε μπροστά σε δύο κακές αποφάσεις».

«Πολιτικά, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε ως εγγραφή είναι, ότι υπήρξε –με τον τρόπο που υπήρξε, με τα μπρος πίσω– ένα «όχι» για πρώτη φορά, από επίσημη κυβέρνηση της Ευρώπης. Αυτό είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον, γιατί αν δεν υπάρξουν “όχι” απέναντι από τη βαθιά και πολύπλευρη κρίση που μαστίζει την Ευρώπη, πολύ φοβάμαι ότι θα συζητάμε σε λίγο καιρό γιατί διαλύθηκε η Ευρώπη» σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης.

Τέλος, για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε: «Η ελληνική κυβέρνηση τις προηγούμενες μέρες έκανε τα πάντα, θα έλεγε κανείς ότι χαιρόταν να υπάρξει η πιο σκληρή, η πιο ταπεινωτική στάση του Eurogroup. Αναφέρομαι στις τοποθετήσεις των στελεχών των τριών κομμάτων και κυρίως στην επίσημη ένοχη στάση του κ. Στουρνάρα στο Eurogroup και τη στάση της κυβέρνησης, που δεν συμπαρατάχθηκε με την Κύπρο, αλλά με τους εκβιαστές του κυπριακού λαού».

 

 

 

By