Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εντός δεκαημέρου η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική

«Εκτίθεται το Μαξίμου με το πέπλο προστασίας» σχολιάζουν στην Κουμουνδούρου

tsipras_venizelos600

                                  Του Νίκου Ανδριόπουλου

Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να συνεχιστεί η επίθεση που έχει εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου με φόντο τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τις συμβάσεις για τα υποβρύχια. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει την πρότασή του για την κατάθεση αιτήματος για Εξεταστική Επιτροπή, η οποία μάλιστα δεν αποκλείεται να φτάσει στη Βουλή εντός της επόμενης εβδομάδας. Πάντως, παρά τις κορώνες του Μαξίμου και φιλικά σε αυτό διακείμενων εκδοτικών συγκροτημάτων, «που προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα με θέματα – πυροτεχνήματα για την αλλαγή ατζέντας», όπως αναφέρει κορυφαίος βουλευτής, στην αξιωματική αντιπολίτευση εργάζονται πυρετωδώς για να φέρουν το θέμα στη Βουλή.

venizelos660_221013

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως η συγκυρία είναι τέτοια που δεν μπορούν να αφήσουν ένα τέτοιο ζήτημα με οσμή σκανδάλου να περάσει χωρίς να. «ανοίξει ρουθούνι». Παράλληλα σχολιάζουν δεικτικά την κάλυψη του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στον νυν υπουργό Εξωτερικών, που έκανε λόγο για ανυπόστατη και ωμά συκοφαντική επίθεση του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα παραπέμπουν στις προ έτους δηλώσεις του νυν υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος εκτελώντας τότε χρέη εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ ταυτιζόταν απόλυτα με τα όσα διαμηνύει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση.

Κορυφαίος βουλευτής σημειώνει μιλώντας στο thepaper.gr πως «καθίσταται εμφανές και στον πλέον ανίδεο ότι για δεύτερη φορά το Μέγαρο Μαξίμου εκτίθεται ανεπανόρθωτα και καλύπτει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (μετά τη λίστα Λαγκάρντ) για να μην σημειωθούν τριγμοί στο ετοιμόρροπο οικοδόμημα της δικομματικής κυβέρνησης». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν εξάλλου και η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος, στην οποία ανέφερε με νόημα πως «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Κύκλοι της Κουμουνδούρου δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν πως στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Βενιζέλος δεν στάθηκε πολύ στο ζήτημα των υποβρυχίων αλλά αρκέστηκε στην κάλυψη που του παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By