Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας

 Η Ελλάδα βρίσκεται μόλις μία θέση πάνω από τη Συρία, η οποία πλήττεται από την εμφύλια σύρραξη

2013-04-20T142637Z_1_CBRE93J144G00_3_GREECE-ECONOMY

Την τέταρτη θέση  μεταξύ των πλέον δυστυχισμένων χωρών του κόσμου, καταλαμβάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την Gallup σε σύνολο 138 χωρών. Μάλιστα, η Ελλάδα βρίσκεται μόλις μία θέση πάνω από τη Συρία, η οποία πλήττεται από τον εμφύλιο πόλεμο. Στην κορυφή με μόλις διαφορά τεσσάρων μονάδων κονταροχτυπήθηκαν το Ιράκ και το Ιράν.

Ειδικότερα  στο Ιράν προκλήθηκαν εντονότατες αντιδράσεις όταν η αστυνομία συνέλαβε έξι νεαρούς Ιρανούς που ανέβασαν βίντεο στο οποίο χόρευαν την επιτυχία του Φάρελ Γουίλιαμς «Happy», αναγκάζοντας τον πρόεδρο Χασάν Ροχανί να  γράψει στο twitter : «Η χαρά είναι δικαίωμα του λαού μας. Δεν θα πρέπει να είμαστε τόσο σκληροί με συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με την χαρά».

Η Gallup μέτρησε τα αρνητικά συναισθήματα πολιτών σε 138 χώρες το 2013 ρωτώντας τους «αν την προηγούμενη μέρα ένιωσαν θυμό, λύπη, άγχος, φυσικό πόνο ή ανησυχία».

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν σε τηλεφωνικές, αλλά και προσωπικές συνεντεύξεις περίπου 1.000 ατόμων από κάθε χώρα, ηλικίας από 15 ετών και πάνω.

Στην δεκάδα των πλέον δυστυχισμένων χωρών περιλαμβάνονται:

  1. Ιράκ
  2. Ιράν
  3. Αίγυπτος
  4. Ελλάδα
  5. Συρία
  6. Σιέρα Λεόνε
  7. Κύπρος
  8. Κατεχόμενα (Βόρεια Κύπρος)
  9. Καμπότζη
  10. Λίβανος

 

By