Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κωνσταντινόπουλoς: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ευθύνη και την σταθερότητα της χώρας

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Ανάπτυξης κάνοντας λόγο για «μια αστάθεια, επικίνδυνη για τη χώρα και τους πολίτες της»

konstantinopoulosAAA

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ειλικρίνεια, την ευθύνη των πράξεων και τη σταθερότητα της χώρας στην πορεία της για την τελική έξοδο από την κρίση, καλείται να δώσει αύριο η Βουλή, επεσήμανε στην ομιλία του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε για ανευθυνότητα και καιροσκοπική σταθερότητα.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε πως η προσπάθεια τόσων ετών πιάνει τόπο, καθώς έχουν «νοικοκυρευτεί» τα δημοσιονομικά, έχει δημιουργηθεί πλεόνασμα αναγνωρισμένο από όλους και ικανό να αποτελέσει το κύριο «μαξιλάρι» για την επόμενη χρονιά.

«Αυτή η ειλικρίνεια δείχνει- στον τομέα ευθύνης μου στην κυβέρνηση, το ΕΣΠΑ- ότι προχωρά με επιταχυνόμενους ρυθμούς η απορρόφηση των κονδυλίων με στόχο να μην γυρίσουμε ούτε ευρώ πίσω στις Βρυξέλλες», τόνισε, αναφέροντας ότι μόνο για το διάστημα Ιανουαρίου-αρχές Οκτωβρίου 2014, είχαν μπει στην αγορά 600 εκατ. ευρώ παραπάνω ή 10,3% περισσότερα από πέρυσι. Δεν έκρυψε δε, την ικανοποίηση του για το πρόγραμμα που αφορά στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Το πρόγραμμα για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, που βρίσκεται υπό υλοποίηση , με πληρωμές τρεις μήνες νωρίτερα, και είμαστε περήφανοι στο ΥΠΑΑΝ που το καταφέραμε, ώστε να ανακουφίσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τον κορμό της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας», υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

«Αν πραγματικά αναγνωρίζουμε τις θυσίες των πολιτών αυτής της χώρας, έχουμε υποχρέωση στην ειλικρίνεια, που εξυπηρετεί το συμφέρον της χώρας και των πολιτών και όχι σε αυτή που εξυπηρετεί τους εκάστοτε προσωπικούς και μικροκομματικούς σχεδιασμούς», είπε απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας για άλλη μια φορά στο υπουργείο για μια ενδελεχή ενημέρωση.

Όπως είπε, τα πράγματα δεν είναι όπως τα εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη σταθερότητα που πρεσβεύει και επαγγέλλεται να είναι ασαφής, ομιχλώδης και καιροσκοπική, δηλαδή, «μια αστάθεια, επικίνδυνη για τη χώρα και τους πολίτες της».

By