Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μιχάλης Κασσής: To νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ έχει πολλά προβλήματα

«Μέσα στο καλοκαίρι μας έπιασε ο καημός να πουλήσουμε τη ΔΕΗ;»

mixalis-kassis-arxeiou

 

Την έντονη δυσφορία του που καλείται να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ στο θερινό τμήμα της βουλής , εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής και άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα το ψηφίσει αν δεν δει πρώτα τις βελτιωτικές ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν από Σαμαρά-Βενιζέλο.

Μιλώντας το πρωί στο MEGA, ο κ. Κασσής ανέφερε πως » το νομοσχέδιο έτσι όπως έχει κατατεθεί έχει πολλά προβλήματα» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά : » Οι βελτιώσεις που συμφωνήθηκαν από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς δεν έχουν κατατεθεί ακόμα στην αρμόδια επιτροπή της βουλής. Καλούμαι να ψηφίσω κάτι που ακόμα δεν ξέρω πως θα διαμορφωθεί, το ΠΑΣΟΚ είναι υποχρεωμένο να μας ενημερώσει για τις τροποποιήσεις και να τις συμπεριλάβει άμεσα στο νομοσχέδιο».

Μάλιστα ο κ. Κασσής επεσήμανε πως το επίμαχο νομοσχέδιο φέρει την υπογραφή του Γιάννη Στουρνάρα τονίζοντας » ο Στουρνάρας δεν είναι όμως σήμερα υπουργός» ενώ κατέθεσε τη δυσαρέσκεια του που οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο στο θερινό τμήμα της βουλής και όχι στην ολομέλεια.

«Στο θερινό τμήμα μας έπιασε ο καημός να πουλήσουμε τη ΔΕΗ; Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το συζητήσαμε στην ολομέλεια. Φοβόμαστε κάτι, έχουμε να κρύψουμε τίποτα;» διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

nerantzis

Στη συζήτηση παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αναστάσιος Νεράντζης ο οποίος ανακοίνωσε πως οι 9 τροποποιήσεις που συμφωνήθηκαν θα κατατεθούν σήμερα στο νομοσχέδιο.

Απαντώντας στην απορία του κ. Κασσή γιατί τόση βιασύνη να συζητηθεί το νομοσχέδιο στο θερινό τμήμα της βουλής, ο κ. Νεράντζης ανέφερε χαρακτηριστικά » Δεν υπάρχει χρόνος. Το συγκεριμένο νομοσχέδιο είναι μέσα στα προαπαιτούμενα, πρέπει να πάρουμε τη δόση».

By