Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νευρικότητα με απώλειες στη Wall Street

Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για το Nasdaq

stocks

Το κλίμα που επικράτησε στις παγκόσμιες διεθνείς αγορές χαρακτηρίστηκε από την έλλειψη κάποιου ιδιαίτερου γεγονός που θα λειτουργούσε ως καταλύτης για τους επενδυτές.

Σε αυτό το πλαίσιο, το αρνητικό κλίμα επικράτησε στη Wall Street τη Δευτέρα εντάθηκε για σήμερα, Τρίτη. Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η εν λόγω στάση των δεικτών είναι λογική μετά από τα σημαντική υψηλά που πέτυχαν τις προηγούμενες εβδομάδες (ο S&P 500 έσπασε σε αρκετές συνεδριάσεις το ρεκόρ του στις αρχές του Μαρτίου).

Για σήμερα, ο Dow Jones έχασε 0,41% στις 16.351 μονάδες.

Ο Nasdaq έπεσε 0,63% στις 4.307 μονάδες, γράφοντας 4η συνεχόμενη συνεδρίαση πτώσης.

Ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,49% στις 1.868 μονάδες.

Στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ έδειξαν πως τα στοιχεία για την εμπιστοσύνη των μικρών επιχειρήσεων υποχώρησαν, με τον σχετικό δείκτη να σημειώνει πτώση εξαιτίας της ανησυχίας για τις πωλήσεις, την οικονομία και την απασχόληση. Συγκεκριμένα, ο δείκτη μικρών επιχειρήσεων που καταρτίζει η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων υποχώρησε κατά 2,7 μονάδες στις 91,4 μονάδες, ήτοι χαμηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις.

Εξάλλου, αύξηση 0,6% σημείωσαν τα αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, ενώ οι πωλήσεις υποχώρησαν 1,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μικρότερη αύξηση 0,4%

By