Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΟΗΕ: Τελετή για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης

Έκκληση για παύση των εχθροπραξιών και των πολεμικών επιχειρήσεων

symboulio asfaleias OHE

Έκκληση για παύση των εχθροπραξιών και των πολεμικών επιχειρήσεων απηύθυναν σήμερα ο γ.γ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν και ο πρόεδρος της 69ης Συνόδου της ΓΣ Σαμ Κουτέσα, κρούοντας τελετουργικά την Καμπάνα της Ειρήνης.

Από το 1981, ο ΟΗΕ καθιέρωσε να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης στις 21 Σεπτεμβρίου. Με το τραγούδι «Imagine» του Τζον Λένον σηματοδοτήθηκε η έναρξη της φετινής τελετής στην έδρα του ΟΗΕ, στέλνοντας μήνυμα ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην ειρήνη.

«Πρέπει να σβήσουμε τις φωτιές του εξτρεμισμού και να εξαλείψουμε τα βαθύτερα αίτια των συγκρούσεων» σημείωσε ο Μπαν Γκι-μουν, ο οποίος κάλεσε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή.

«Σήμερα, θα πρέπει να αρχίσουν εκ νέου καινούριες προσπάθειές προς την κατεύθυνση της ειρηνικής επίλυσης των συγκρούσεων και της οικοδόμησης διαρκούς ειρήνης» ανέφερε ο Σαμ Κουτέσα, συμπληρώνοντας ότι «ο ΟΗΕ ιδρύθηκε για να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από τη μάστιγα του πολέμου. Είναι καθήκον μας και έχουμε συλλογική ευθύνη για την προώθηση της ανοχής, του διαλόγου και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών».

By