Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οικογένεια Κάσινγκ: Έκκληση να μην μεταδωθεί το βίντεο της εκτέλεσης

Εξετάζεται η γνησιότητα του βίντεο

peter-kassig-

Η οικογένεια του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσινγκ, που φέρεται να εκτελέστηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, έκανε έκκληση στα ΜΜΕ να μη δημοσιεύουν το βίντεο της εκτέλεσής του, που έδωσε η οργάνωση στη δημοσιότητα.

«Η οικογένεια ζητεί από σεβασμό τα μέσα ενημέρωσης να αποφύγουν να γίνουν υποχείριο των εκτελεστών και να μην αναρτούν ή δημοσιεύουν φωτογραφίες ή βίντεο τα οποία δημοσιοποίησαν οι τζιχαντιστές οι οποίοι τον κρατούσαν όμηρο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια Κάσιγκ.

«Προτιμάμε τον γιό μας να τον θυμούνται και να γράφουν γι” αυτόν για το σημαντικό έργο του και για την αγάπη που μοιραζόταν με τους φίλους και την οικογένειά του και όχι με τον τρόπο που αυτοί που τον κρατούσαν όμηρο θα χρησιμοποιούσαν για να χειραγωγήσουν τους Αμερικανούς και να προωθήσουν τους σκοπούς τους», συμπληρώνουν στην ανακοίνωση.

Η οικογένεια αναμένει την επίσημη επιβεβαίωση της γνησιότητας του βίντεο.

Αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εξετάζουν τη γνησιότητα του βίντεο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Είμαστε ενήμεροι για ένα βίντεο που ισχυρίζεται ότι δείχνει τη δολοφονία ενός Αμερικανού πολίτη, του Πίτερ Κάσινγκ, από το Ι.Κ.. Οι μυστικές υπηρεσίες εργάζονται ώστε να διαπιστώσουν το συντομότερο δυνατό τη γνησιότητά του», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Μπερναντέτ Μίχαν.

Η Μ. Βρετανία εξετάζει επίσης το βίντεο.

«Είμαστε ενήμεροι για την ύπαρξη ενός ακόμη βίντεο και αναλύουμε το περιεχόμενό του. Αν είναι αληθινό, τότε πρόκειται για ένα ακόμη φρικτό έγκλημα», ανέφερε η εκπρόσωπος.

Ο 26χρονος Κάσιγκ αιχμαλωτίστηκε πέρυσι, ενώ πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίες στη Συρία για λογαριασμό ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Στις αρχές του Οκτωβρίου οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει ότι θα τον εκτελούσαν σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιθέσεις κατά θέσεών τους στο Ιράκ και τη Συρία.

Σύμφωνα με τους γονείς του, ο νεαρός Αμερικανός, που ήταν βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, είχε ασπαστεί το Ισλάμ και χρησιμοποιούσε το όνομα Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ.

By