Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Μπερλουσκόνι ρίχνει την κυβέρνηση Λέτα

Πολιτική κρίση στην Ιταλία

letasamarasgreeceΟ υπουργός εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αντζελίνο Αλφάνο, δήλωσε πως παραιτήθηκαν οι υπουργοί που προέρχονται από το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει το Euronews, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα είχε αποφασίσει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, όμως τα σχέδια του ανατράπηκαν.

Οι γερουσιαστές του κόμματος Μπερλουσκόνι έχουν δηλώσει πως θα παραιτηθούν ομαδικά στην περίπτωση αρνητικής ψήφου της Γερουσίας για τον κεντροδεξιό πρώην πρωθυπουργό στις 4 Οκτωβρίου.

O κεντροαριστερός Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της Ρώμης, θεωρεί ότι η κεντροδεξιά δεν πρέπει να επιχειρεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα και ότι η αδυναμία της κυβέρνησης να αναβάλει την αύξηση του ΦΠΑ (από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο) οφείλεται στη στάση του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι που απειλεί εδώ και μέρες με κυβερνητική κρίση.

Κατά συνέπεια, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, τυχόν αναβολή της αύξησης αυτής δεν θα μπορούσε πιθανότατα να επικυρωθεί από το κοινοβούλιο. Ο Λέτα πάντως, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θεωρεί ότι το Φόρτσα Ιτάλια πρέπει να πάρει επίσημα θέση στη γερουσία κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης την ερχόμενη Τρίτη.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By