Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: μαραθώνια η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Πλειάδα στελεχών τοποθετείται στο Caravel για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση και την Κεντροαριστερά

pasok622_201113Ζητούμενο ειναι το «πως θα εμπλέξουμε την κοινωνία οσο το δυνατόν περισσότερο» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, περιγράφοντας ότι έχουμε μονόπλευρα χρεωθεί την κρίση και την αποδεχόμαστε.
«Εμείς αυτομαστιγωνομαστε περισσότερο από κάθε άλλη παράταξη» υπογράμμισε και ζήτησε τη διαφοροποίηση του κόμματος απο τη δεξιά της δημαγωγίας και την Αριστερά της ακρότητες μέσα απο την κυβερνητική του θητεία.

Από την πλευρά του, «θεωρώ ότι είναι ανάγκη να επικαιροποιήσουμε τη φυσιογνωμία μας και όχι να την απεμπολησουμε» ζήτησε ο πρωην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, προειδοποιώντας «να μην επιτρέψουμε να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ μέσα στο στομάχι της δεξιάς».

Τη μάχη δεν τη δώσαμε όλοι μαζί στο ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε η Αθήνα Δρέττα, αιτούμενη μια γενναία αυτοκριτική, χωρίς διαχωρισμούς σε «παπανδρεικους» και «βενιζελικους». Θεωρώ λάθος οτι δε συμμετείχαμε με πολιτικά στελέχη απο την πρώτη κυβέρνηση συνεργασιας υπογράμμισε, ενώ δεν δείχνει στον κόσμο » τι θέλει να γινει το ΠΑΣΟΚ όταν μεγαλώσει» του κόμμα υποστήριξε. Πρέπει να θέσουμε το θέμα του πολιτικού συστήματος και του κοινωνικού κράτους, αλλα το «ΠΑΣΟΚ μονο του δεν φτάνει» σημείωσε αναφορικά με την Πρωτοβουλία των 58 και καταλόγισε «Μεγάλη, προσωπική, ιστορική ευθύνη» στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

«Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να τους βοηθήσουμε (ΣΥΡΙΖΑ) στην περιχαράκωση. Νομίζω οτι παίζουμε το παιχνίδι της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ «αρκετοί από εμάς υιοθετούν τις τσογλανοειδεις τους συμπεριφορές» τόνισε απο την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος.

Με αφορμή την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, «Αν η υπόθεση της ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης γίνει με όρους πολιτικής καμαρίλας και κλειστών ελίτ συζητήσεων θα καταλήξουμε σε μια πολιτική κωμωδία όπου ο καθένας θα προσπαθεί να διαπραγματευτεί τον εαυτό του. Απλά, θα υπάρξει ένα πλυντήριο πολιτικών ρόλων για να στηθεί μια παρωδία κεντροαριστεράς για να διασωθούν πολιτικοί ρόλοι ή να αναστηθούν πολιτικές καριέρες», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραιτης. Ο κ. Μωραιτης ζήτησε: «το ΠΑΣΟΚ να μπει μπροστά, με αυτοπεποίθηση για ένα ιδρυτικό συνέδριο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ να μπει μπροστά χωρίς κόμπλεξ, χωρίς φόβο, χωρίς άγονους ηγεμονισμούς. Εκεί να τεθούν όλα από την αρχή. Να υπάρξει ένα ιστορικό προσκλητήριο προς όλους αυτούς που θέλουν ξανά μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

«Να συζητήσουμε και να προτείνουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το που θέλουμε να πάμε και με ορίζοντα δεκαετίας. Με βήματα αλλά και στόχους υλοποιήσιμους και μετρήσιμους.Με ένα ΠΑΣΟΚ που δεν θα είναι φοβικό, κλεισμένο στο καβούκι του, αλλά ένα ΠΑΣΟΚ που δεν θα φοβάται τις συνεργασίες και την συμπόρευση με άλλους χώρους» τόνισε ο Χρήστος Δρούζιας, πρόσθετοντας: «Με ένα ΠΑΣΟΚ που δεν θα τρομάζει στην ιδέα της μετεξέλιξης του, η οποία είναι αναγκαία, ακόμα και σπάζοντας «ταμπού», όπως είναι οι αλλαγές σε ονόματα και σύμβολα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By