Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ποιοί θα είναι υποψήφιοι για το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Αποκλειστικές πληροφορίες – Όλα τα ονόματα – Τον Ν. Ανδρουλάκη θα προτείνει για γραμματέα ο Βενιζέλος

 

nikos androulakisΤην Πέμπτη ξεκινούν τα… όργανα στην Ιπποκράτους, καθώς οριστικοποιήθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εκλέξει τα νέα καθοδηγητικά όργανα του Κινήματος, ήτοι τον γραμματέα του κόμματος, το Πολιτικό Συμβούλιο και τους τομείς Όπως έχει γράψει πρώτο το thepaper.gr έχει «κλειδώσει» από την προηγούμενη εβδομάδα ο Νίκος Ανδρουλάκης τον οποίο θα προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο εξακολουθούν οι ενστάσεις από μερίδα στελεχών στο πρόσωπο του κ. Ανδρουλάκη που εκτιμούν ότι η εκλογή του θα είναι «ανθενωτική». Στην εκλογή Ανδρουλάκη αντιδρούν οι ομάδες Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, Τόνιας Αντωνίου, ο Κώστας Πανταζής, αλλά και κομμάτι των «7 λοχαγών». Δεν είναι σαφές όμως ακόμη αν θα υπάρξει ξεχωριστή πρόταση από την πλευρά τους. H κίνηση των «75» δεν έχει διευκρινίσει ακόμη την στάση που θα κρατήσει.

Στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο θα αποτυπωθούν αναμφίβολα οι συσχετισμοί του Συνεδρίου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thepaper.gr  ο συσχετισμός στο νέο όργανο (στο οποίο θα εκλεγούν 13 μέλη αφού ex oficcio μετέχουν ο πρόεδρος, ο γραμματέας του κόμματος, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο γραμματέας της Νεολαίας) θα είναι 8-5. Που σημαίνει ότι 8 θα είναι οι «σκληροί βενιζελικοί» και οι 5 οι «απέναντι». Από τα πρόσωπα που θα θέσουν υποψηφιότητα αρκετά θα κριθούν από το εάν ισχύσει το ασυμβίβαστο μεταξύ υπουργικής και κομματικής θέσης. Το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ επιτρέπει μέχρι 4 κυβερνητικούς να διατηρήσουν και θέση στο Πολιτικό Συμβούλιο (εφόσον εκλεγούν), αλλά ακόμη δεν είναι καθαρό αν θα ισχύσει κατά γράμμα ή αν θα υιοθετηθεί το πλήρες ασυμβίβαστο για όλους. Έτσι αν για παράδειγμα υπουργοποιηθεί ο Θάνος Μωραΐτης (που ανήκει στην ομάδα των υφυπουργών) την θέση του πιθανόν θα πάρει ο Γιώργος Πεταλωτής ή αντιστοίχως, αν πάρει χαρτοφυλάκιο ο Πάρης Κουκουλόπουλος θα αντικατασταθεί από κάποιον από τους βενιζελικούς. Μέχρι στιγμής, πρόθεση να θέσουν υποψηφιότητα έχουν:

Από τους «βενιζελικούς» οι Πάρης Κουκουλόπουλος, Συλβάνα Ράπτη, Πάνος Μπεγλίτης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Αντώνης Σαουλίδης, Χρήστος Παπαστεργίου, Τάκης Ρήγας , ενώ υποψήφια θα είναι οπωσδήποτε και η Φώφη Γεννηματά.

Από την ομάδα των υφυπουργών οι Θάνος Μωραΐτης, Αφροδίτη Παπαθανάση και ίσως ο Γιώργος Πεταλωτής που πάντως στο Συνέδριο στηρίχθηκε από την ομάδα των «75». Από την Αριστερή Πρωτοβουλία οι Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και Παναγιώτης Κορμάς. Από την ομάδα των «75» υποφήφιοι φέρονται να είναι οι Μιχάλης Καρχιμάκης, Παντελής Οικονόμου, Γρηγόρης Νιώτης, Άσπα Παπαηλιού, ενώ υποψήφιοι φέρονται να επιθυμούν να είναι οι Τόνια Αντωνίου, Κατερίνα Μπατζελή, Κώστας Πανταζής, Παύλος Γερουλάνος κ.ά.

Αύριο εξάλλου, Τετάρτη στις 18:00 στην Ιπποκράτουςτο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε συγκρότηση του νέου οργάνου, με την ανάδειξη του Γραμματέα και της Εκτελεστικής Γραμματείας της , παρουσία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

[space size=»30″]

 

 

By