Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ρέντσι: Εάν δεν μειώσω τους φόρους να με πούνε μασκαρά

«Λεφτά υπάρχουν αλλά το θέμα είναι πως τα χρησιμοποιούμε« τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας

renzi 2

«Αν από τον Μάιο δεν μειώσω τους φόρους θα έχουν το δικαίωμα να με πούνε μασκαρά», δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης σε τηλεοπτική εκπομπή ο Ματέο Ρέντσι επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για μείωση των φόρων για όσους εργαζόμενους κερδίζουν λιγότερο από 25.000 ευρώ μεικτά τον χρόνο.

Ο Ρέντσι μιλώντας στην εκπομπή Porta a Porta του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Rai Uno, απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητηθεί έκτακτη εισφορά από τους πολίτες που παίρνουν υψηλές συντάξεις για την οικονομική εξυγίανση της χώρας.

«Η ιδέα ότι οι συνταξιούχοι που παίρνουν μέχρι και 3.000 ευρώ τον μήνα θα κληθούν να συνεισφέρουν μέρος των αποδοχών τους μπορεί να προτείνεται από τον έκτακτο διαχειριστή που πρέπει να υποδείξει τις περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου, τον Κάρλο Κοταρέλι, αλλά προσωπικά την αποκλείω», είπε ο 39χρονος πρωθυπουργός της Ιταλίας.

«Λεφτά υπάρχουν, αλλά το θέμα είναι πώς τα χρησιμοποιούμε. Εδώ και χρόνια η πολιτική συνήθιζε να διευρύνει το πεδίο δράσης της και οι πολίτες αναγκάζονταν να πληρώνουν. Εμείς προτείνουμε το ακριβώς αντίθετο: η πολιτική (ηγεσία) σφίγγει το ζωνάρι, ευνοούνται οι Ιταλοί», υποστήριξε.

Αναφερόμενος στην αναζήτηση των πηγών εσόδων για να καλυφθεί η μείωση των φόρων, ο Ιταλός πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η μείωση των δαπανών του δημοσίου θα αποφέρει επτά δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ εκτίμησε ότι 500 εκατομμύρια θα προέλθουν από την μείωση των μισθών των ανώτερων στελεχών του κρατικού μηχανισμού και δύο δισεκατομμύρια ευρώ από την μείωση των επιτοκίων για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By