Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ρούσεφ: Ο Ομπάμα θα απαντήσει για τις παρακολουθήσεις

Ανοιχτό το θέμα της επίσκεψης της προέδρου της Βραζιλίας στις ΗΠΑ

dilma-rousseffΔέσμευση να απαντήσει στις κατηγορίες για παρακολούθηση των επικοινωνιών της προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες φέρεται κατά την ίδια να ανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως δήλωσε η ίδια σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Συνόδου των G20 στη Ρωσία, κατά τις διμερείς επαφές που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο εκείνος συμφώνησε να απαντήσει επίσημα στις κατηγορίες περί κατασκοπείας που ξεκίνησαν την προηγούμενη Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται στον επίσημο λογαριασμό της Ρούσεφ στο Twitter «το ταξίδι μου στην Ουάσιγκτον θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές συνθήκες που προκύψουν από τον πρόεδρο Ομπάμα».

Στο μεταξύ την Πέμπτη η Ρούσεφ ακύρωσε το ταξίδι της ομάδας που επρόκειτο να προλειάνει το έδαφος για την επίσκεψή της στις 23 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ.

«Ναι, το ταξίδι ματαιώθηκε», περιορίσθηκε ν” απαντήσει ο εκπρόσωπος της προεδρίας, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες για τη ματαίωση της αποστολής των Βραζιλιάνων διπλωματών και ανδρών της ασφαλείας στις ΗΠΑ, ούτε για το πως αυτό θα επηρεάσει την προγραμματισμένη επίσκεψη της Ντίλμα Ρούσεφ.

Πληροφορίες από Reuters

(Visited 1 times, 1 visits today)
By