Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο δρόμο για το εφετείο ο Τσοχατζόπουλος (photos)

Για την εκδίκαση της υπόθεσης με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών

tsoxatzopoulos_cover

Λίγο μετά τις 09:30 έφθασε σήμερα το πρωί στο Εφετείο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος για να ξανακαθίσει στο εδώλιο μαζί με ακοη 16 κατηγορούμενους για την εκδίκαση της υπόθεσης με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών, σε δεύτερο βαθμό.

Το δικαστήριο συνεδριάζει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου – όπως και πρωτόδικα- αφού ο μεγάλος αριθμός των κατηγορουμένων – συνολικά 17 – και των συνηγόρων τους καθιστά αδύνατη την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας σε απλή δικαστική αίθουσα του Εφετείου. Το πρόβλημα της αίθουσας ήταν άλλωστε και ο λόγος διακοπής της πρώτης ημέρας της δίκης η οποία αναλώθηκε σε διαδικαστικά θέματα με τη νομιμοποίηση των συνηγόρων υπεράσπισης.

28_01230404a.

Παράλληλα, το ελληνικό δημόσιο δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής διεκδικώντας αποζημίωση από τους κατηγορούμενους προκαλώντας τις αντιρρήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης τις οποίες αναμένεται να αναπτύξουν σήμερα.

28_02230406.

Οι κατηγορούμενοι ευελπιστούν πως σε δεύτερο βαθμό θα πετύχουν επιεικέστερες ποινές ενώ Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζοπούλου αναμένεται να δώσουν μάχη για να πετύχουν την αποφυλάκιση τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο είναι:

Άκης Τσοχατζόπουλος κάθειρξη 20 ετών,
Αστέριος Οικονομίδης 12 έτη,
Φρόσω Λαμπροπούλου 13 έτη,
Νικόλαος Ζήγρας 6 έτη,
Γιώργος Σαχπατζίδης 13 έτη,
Αρετή Τσοχατζοπούλου 12 έτη,
Βίκυ Σταμάτη 12 έτη,
Γιάννης Σμπώκος 16 έτη,
Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα 10 έτη,
Νικόλαος Γεωργουλάκης 10 έτη,
Παναγιώτης Σταμάτης 6 έτη,
Οράτιος Μελάς 10 έτη,
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης 10 έτη,
Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου 6 έτη,
Φώτιος Αρβανίτης 6 έτη,
Νικόλαος Καρατζάς 6 έτη,
Γιώργος Κωνσταντάτος 10 έτη.

Στη φυλακή παραμένουν με βάση την πρωτόδικη απόφαση οι Άκης Τσοχατζόπουλος, Γιάννης Σμπώκος, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη, Φρόσω Λαμπροπούλου και Γιώργος Σαχπατζίδης.

By