Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συναντήσεις ΟΤΟΕ με τις διοικήσεις των τραπεζών

Τι αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της

© FOSPHOTOS Alexandros Katsis
© FOSPHOTOS Alexandros Katsis

Σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα συναντήσεων της ΟΤΟΕ με τις διοικήσεις των τραπεζών με αντικείμενο τα σχέδια των τραπεζών για το ρόλο τους στην οικονομική ανάπτυξη, την εργασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων, αναφέρει πως: «η πρώτη συνάντηση έγινε με την Διοίκηση της Τράπεζας Αττικής και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο της τράπεζας κ. Ιωάννη Γαμβρίλη και έχουν ήδη προγραμματιστεί οι συναντήσεις με τις Διοικήσεις των τραπεζών διαδοχικά της Εθνικής και της Eurobank την Τρίτη 29/10, και στη συνέχεια διαδοχικά με τις διοικήσεις της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank την Τετάρτη 30/10.

Η πρωτοβουλία της ΟΤΟΕ με τις συναντήσεις αυτές έχει ως στόχο να επισημάνει την αναγκαιότητα της συμβολής του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων, με αφορμή τις νέες συνθήκες όπου διαμορφώνονται στο τραπεζικό τοπίο στη χώρα μας, προκειμένου να στηριχτεί ουσιαστικά η πραγματική οικονομία και να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των εργαζόμενων στις τράπεζες.

Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων, η ΟΤΟΕ αναπτύσσει τις θέσεις της, ζητά από τις Διοικήσεις των τραπεζών να ενημερωθεί για τα σχέδια τους και δηλώνει τη διάθεσή της να συμβάλλει θετικά και εποικοδομητικά μέσα από έναν σταθερό και ουσιαστικό διάλογο για την οικονομική και κοινωνική ανάταξη της χώρας και των εργαζομένων.

Πιστεύουμε, ότι αυτή η πρωτοβουλία της ΟΤΟΕ θα έχει ουσιαστική ανταπόκριση από όλες τις τράπεζες και θα είναι χρήσιμη τόσο για τις τράπεζες, όσο και τους εργαζόμενους και κυρίως για την χώρα που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη χρονική συγκυρία που θα καθορίσει το μέλλον.

Όταν ολοκληρωθούν οι συναντήσεις της ΟΤΟΕ με τις διοικήσεις των Τραπεζών, θα γνωστοποιήσουμε κωδικοποιημένα τα θέματα που συζητήθηκαν, τα ιδιαίτερα σημεία που αναδείχθηκαν και τα βασικά συμπεράσματα προκειμένου όλα αυτά να αξιολογηθούν και ανάλογα να αξιοποιηθούν».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By