Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Eκτροφείο σκανδάλων» το ΤΑΙΠΕΔ – «πλιάτσικο» στον ΟΠΑΠ

Καταγγελίες για διαφθορά με αφορμή την δίκη Τσοχατζόπουλου

 

vouliepitropioikonomikwnΣυνολική επίθεση με αναφορές σε διαπλοκή και διαφθορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με αφορμή την δίκη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ειδικά για την συγκεκριμένη υπόθεση κύκλοι της Κουμουνδούρου τονίζουν πως «δεν θα μπορούσε να δρα μόνος του, χωρίς να γνωρίζουν, να ανέχονται, ακόμη και να συμμετέχουν και άλλα μέλη των κυβερνήσεων ή/και κομματικοί-κυβερνητικοί παράγοντες» θυμίζοντας πως «δεν ήταν απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Ήταν επί σειρά ετών κορυφαίος υπουργός των αλλεπάλληλων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος και εν δυνάμει πρωθυπουργός».

Παράλληλα οι ίδιοι κύκλοι κάνουν υποστηρίζουν ότι «η πολιτική διαφθορά και διαπλοκή όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται σήμερα αποτελεσματικά, αλλά, απεναντίας, υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι τα φαινόμενα αυτά συνεχίζονται, ενδεχομένως ενισχύονται».

Μάλιστα γίνεται συγκεκριμένη μνεία στο επίκαιρο θέμα της πώλησης του ΟΠΑΠ  που χαρακτηρίζεται «πλιάτσικο» και αναφέρεται πως «στη λίστα του μεσοπρόθεσμου τα παιγνιομηχανήματα ήταν ξεχωριστά από το 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ σήμερα γίνονται πακέτο, μαζί και με τα λαχεία, για να πωληθούν σε τιμή κατώτερη από αυτή που αξίζει το 33% του ΟΠΑΠ, χωρίς παιγνιομηχανήματα και λαχεία». Στό στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει συνολικά το ΤΑΙΠΕΔ αφού γίνεται λόγος για «νέο εκτροφείο σκανδάλων». Υποστηρίζεται ότι το ταμείο «λειτουργεί με αδιαφάνεια, δεν αναρτά στο διαδίκτυο τριμηνιαίες εκθέσεις, αλλάζει τους όρους των διαγωνισμών, διαρρέει εμπιστευτικές πληροφορίες, η διοίκησή του νομιμοποιήθηκε αναδρομικά, εκπαραθυρώνονται στελέχη της διοίκησης που διαφωνούν με την πλειοψηφία».

Από το περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχονται στο θέμα της SIEMENS θυμίζοντας την παραδοχή του Θεόδωρου Τσουκάτου για χρηματισμό Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως σήμερα συνεχίζονται οι «μπίζνες με την Siemens σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, αντί να της ζητήσουν συγκεκριμένα στοιχεία, εν ανάγκη εκβιάζοντάς την, ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, και αντί να ζητήσουν, ακόμη και να απαιτήσουν, τη συμβολή της γερμανικής κυβέρνησης σε αυτό».

Επίσης γίνεται αναφορά στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ όπου επισημαίνεται ότι «η τρικομματική κυβέρνηση, έχοντας συρρικνώσει την υπόθεση στην απαλοιφή μερικών ονομάτων, καθυβρίζει με κάθε ευκαιρία τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τα στελέχη του που αξιώνουν να αποδοθούν οι ευθύνες». Η Κουμουνδούρου υπενθυμίζει και την «σκανδαλώδη τροπολογία στο παραπέντε της διαδικασίας ψήφισης του τελευταίους επενδυτικού νόμου, η οποία «πέρασε» με μεθοδεύσεις που προσβάλουν τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο, και με βάση την οποία απαλλάσσονται των ποινικών ευθυνών τους τα στελέχη των τραπεζών για τα θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων που έδιναν χωρίς εγγυήσεις σε ημετέρους του πολιτικού συστήματος».

By