Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει χάσει τη δεδηλωμένη

«Ο Πρωθυπουργός να δώσει χώρο στη Δημοκρατία»

tsipras

Ένα ηχηρό «όχι» εισέπραξε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χραδούβελης ο οποίος μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist ζήτησε εθνική συναίνεση για το χρέος.

Από το ίδιο βήμα ο Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του απάντησε χαρακτηριστικά : «Η κυβέρνηση δεν θέλει συναίνεση για το χρέος, αλλά για να εμβαθύνει το μνημόνιο και γιατί θέλει συνοδοιπόρους για να εφαρμόσει τα ήδη συμφωνηθέντα».

O κ. Τσίπρας αμφισβήτησε την ειλικρίνεια της πρότασης επισημαίνοντας πως είναι διαμετρικά αντίθετες οι λογικές του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης και διερωτήθηκε σε αιχμηρό ύφος » Ποιον κοροϊδεύει η κυβέρνηση; Τους πολίτες ή την αντιπολίτευση;». Παράλληλα σημείωσε πως «η κυβέρνηση έχει χάσει τη δεδηλωμένη στην κοινωνία μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με το οποίο έλαβε εντολή υποχώρησης, έστω και σταδιακής»και πρόσθεσε «η κυβέρνηση έχει βεβαρημένο παρελθόν από το καταστροφικό PSI, έχει δεσμευτεί σε μνημόνια και λιτότητα που ανατροφοδοτούν το χρέος και την ύφεση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της μικρής ΔΕΗ, λέγοντας ότι η εκχώρηση της επιχείρησης δεν είναι ευρωπαϊκή υποχρέωση, αλλά μνημονιακή δέσμευση και προϊόν επιβολής μέσω των δανειστών, της εγχώριας διαπλοκής και των ξένων πολυεθνικών και κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αφήσει τη στρατιωτική και δικαστική αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιδράσεων και να δώσει χώρο στη δημοκρατία», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

By