Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Φονικός τυφώνας με εκατοντάδες θύματα στο πέρασμά του

Ο τυφώνας Ραμασούν συνέχισε την πορεία του περνώντας από τη Νότια Σινική Θάλασσα για να πλήξει σήμερα με μεγάλη δριμύτητα 15 επαρχίες της νότιας Κίνας

tufwnas filippines

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις Φιλιππίνες από τον τυφώνα Ραμασούν.

Ακολούθησε μια νέα καταιγίδα, η Μάτμο, η οποία σαρώνει τις περιοχές που έπληξε ο τυφώνας με ανέμους που ξεπερνούν τα 150 χλμ. την ώρα και με καταρρακτώδεις βροχές.

«Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων, στύλων ηλεκτρικού ρεύματος, καταρρεύσεις σπιτιών, ενώ η πλειοψηφία των προσώπων που φέρονται ως αγνοούμενοι είχε πάει στη θάλασσα, παρά την ανακοίνωση για την έλευση του τυφώνα», δήλωσε η Μίνα Μαρασινιάν, εκπρόσωπος της κυβερνητικής υπηρεσίας διαχείρισης των καταστροφών.

Σύμφωνα με τη Manila Electric Co, τη μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρισμού της χώρας, εξακολουθούσαν να καταγράφονται διακοπές της ηλεκτροδότησης το Σαββατοκύριακο σε περισσότερα από 400.000 νοικοκυριά στην περιφέρεια της Μανίλας, η οποία επίσης επλήγη από τον τυφώνα.

Σημειώνεται ότι ο Ραμασούν συνέχισε την πορεία του περνώντας από τη Νότια Σινική Θάλασσα για να πλήξει σήμερα με μεγάλη δριμύτητα 15 επαρχίες της νότιας Κίνας, προκαλώντας τον θάνατο 16 ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές.

By