Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κίνα: Όταν η άσφαλτος γίνεται ψησταριά

Τουλάχιστον 10 νεκροί στη Σανγκάη από το  κύμα καύσωνα

(城乡热点)“最热7月”究竟有多热?——上海街头的高温实验Κολλημένος στους 35 βαθμούς εδώ και 25 μέρες είναι ο υδράργυρος στην Σανγκάη που έζησε τον πιο «καυτό» Ιούλιο των τελευταίων 140 χρόνων. Εξαιτίας της παρατεταμένης ζέστης που σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι.

Η θερμοκρασία σε εννέα περιοχές έχει σημειώσει ρεκόρ και για πρώτη φορά η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση συναγερμού πανεθνικά σε επίπεδο 2.

Μάλιστα το BBC μετέδωσε ότι τοπικοί δημοσιογράφοι προκειμένου να δείξουν πόση ζέστη κάνει έψησαν κρέας στο πεζοδρόμιο. Τηλεοπτικό ρεπορτάζ μετέδωσε ότι δημοσιογράφοι από την Shanghai TV υποστήριξα ότι κατάφεραν να ψήσουν χοιρινό σουβλάκι πάνω σε μάρμαρο μέσα σε 10 λεπτά.

Μέχρι και τους 40 βαθμούς έφτασε ο υδράργυρος στη Σανγκάη, την υψηλότερη θερμοκρασία μέχρι τώρα, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Μάλιστα η πρακτική έχει γίνει τόσο δημοφιλής ώστε φωτογραφίες με φέτες μπέικον και ψάρια να ψήνονται στο δρόμο να κατακλύζουν το διαδίκτυο.

Από Twitter bit.ly/16i9tpG  pic.twitter.com/CwTkj8Rq18
Από Twitter bit.ly/16i9tpG pic.twitter.com/CwTkj8Rq18
(Visited 1 times, 1 visits today)
By