Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Αρνείται τις κατηγορίες ο τραπεζίτης της Siemens

Ο Ελβετός τραπεζίτης δηλώνει ότι δεν γνώριζε για «μαύρο» χρήμα.

siemens622_12113i

Παραδέχεται μόνο ότι άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό για τον Κάντα, αλλά υποστηρίζει πως δεν ήξερε ότι εκεί έμπαιναν τα «μαύρα» χρήματα.

Τη γραμμή της άρνησης όσων η ελληνική δικαιοσύνη του καταλογίζει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στα εξοπλιστικά, ακολούθησε ενώπιον του ανακριτή  Γαβριήλ Μαλλή, όπου κατέθεσε σήμερα ως μάρτυρας, ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλώντ Όσβαλντ.

Ειδικότερα, ο Όσβαλντ που συνελήφθη στο Ντουμπάι μετά από ένταλμα των  ελληνικών αρχών κατέθεσε ως μάρτυρας για την υπόθεση της προμήθειας των αντιαεροπορικών ASRAD από τη γερμανική εταιρία ATLAS.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο που εμπλέκεται σε τέσσερις υποθέσεις μιζών για την προμήθεια συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων και αντιμετωπίζει κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα.

Στην κατάθεσή του φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έχει στη διάθεση του καμία λίστα με πολιτικά πρόσωπα που έπαιρναν μίζες, ούτε γνωρίζει οτιδήποτε για μίζες.

Αντίθετα, φέρεται να παραδέχθηκε μόνο ότι άνοιξε στο παρελθόν έναν τραπεζικό λογαριασμό για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα, αλλά υποστηρίζει πως δεν γνώριζε πως η προέλευση των χρημάτων που κατέληξαν σε αυτό το λογαριασμό προέρχονταν από μίζες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Κάντας, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος σε μια σειρά από υποθέσεις διαφθοράς – έχει παραδεχτεί ότι πήρε μίζες κι έχει κατονομάσει τον Όσβαλντ ως τον τραπεζίτη που φρόντιζε για τη διακίνηση του «μαύρου» χρήματος.

Να σημειωθεί ότι ο Ελβετός τραπεζίτης τις επόμενες ημέρες θα απολογηθεί και ως κατηγορούμενος για δυο εξοπλιστικά προγράμματα, την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN και την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson και τη βραζιλιάνικη Embraer.

Τέλος να σημειωθεί, πως έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για τις υποθέσεις της SIEMENS και των υποβρυχίων.

(Visited 1 times, 1 visits today)