Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2020

Είναι η επιχείρησή σας έτοιμη για το blockchain;

Προτού σπεύσει να υιοθετήσει το blockchain, κάθε CEO θα πρέπει να θέσει δύο βασικά ερωτήματα.

Το blockchain κινείται πέρα ​​από τα κρυπτονομίσματα και αξίζει να δοθεί προσοχή σε αυτό – ειδικά εφόσον τα επιτυχημένα πρωτότυπα δείχνουν ότι το blockchain θα είναι ένας παράγοντας μετασχηματισμού.

Στην πραγματικότητα, το blockchain έχει τη δυνατότητα να αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο μοιραζόμαστε πληροφορίες, αγοράζουμε και πουλάμε πράγματα, αλληλεπιδρούμε με την κυβέρνηση, αποδεικνύουμε την ταυτότητά μας, και εξακριβώνουμε την αυθεντικότητα των πάντων – από το φαγητό που τρώμε μέχρι το φάρμακο που παίρνουμε και το ποιοι λέμε ότι είμαστε. Θα διευρύνει επίσης τις άλλες προηγμένες τεχνολογίες, αυξάνοντας για παράδειγμα τις δυνατότητες τόσο της τεχνητής νοημοσύνης όσο και του Διαδικτύου των Πραγμάτων.

Όμως, πριν σπεύσει να υιοθετήσει το blockchain, κάθε CEO θα πρέπει να θέσει δύο βασικά ερωτήματα: Πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο κλάδος μου και η εταιρεία μου το blockchain; Και θα πρέπει άραγε εγώ να βρεθώ στην πρωτοπορία της εφαρμογής του, ή θα πρέπει να παρακολουθώ, να προετοιμάζομαι, και στη συνέχεια να συμμετάσχω;

Ας ξεκινήσουμε με την πρώτη ερώτηση. Ουσιαστικά, το blockchain είναι μια τεχνολογία που δημιουργεί ένα διαφανές και ασφαλές αρχείο συναλλαγών, επιτρέπει σε πολλά μέρη να έχουν μια μοναδική πηγή αλήθειας σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, και σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε την πρόσβαση στις πληροφορίες καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την αλλαγή του ιστορικού αρχείου. Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό; Η απάντηση είναι να αντιμετωπίσετε το blockchain όπως κάθε άλλη επιχειρηματική απόφαση: να προσδιορίσετε το πρόβλημα ή την ευκαιρία που μπορεί να αντιμετωπίσει· να εξετάσετε κατά πόσο αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για σας· να κατανοήσετε εάν υπάρχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη χρήση του blockchain πρώτα, έναντι άλλων εποιλογών· και να υπολογίσετε την απόδοση της επένδυσης.

Μην έχετε καμιά αμφιβολία – το blockchain θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά δεν είναι η απάντηση σε κάθε επιχειρηματική ευκαιρία ή πρόβλημα.

Το να το αντιληφθείτε ως στόχο είναι απλά μια εσφαλμένη αντίληψη: το blockchain είναι μια τεχνολογία και όχι ένα αποτέλεσμα, και η επιτυχής εφαρμογή μιας λύσης με το blockchain σχετίζεται λιγότερο με την τεχνολογική ικανότητα και περισσότερο με την ικανότητα μιας εταιρείας να συνεργάζεται με άλλες εταιρείες και να δημιουργεί νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Το blockchain θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση ευκαιριών και προβλημάτων που δεν έχουν εύκολες απαντήσεις. Σήμερα, πολύ συχνά, άλλες ψηφιακές επενδύσεις θα προσφέρουν ταχύτερες αποδόσεις και θα είναι στρατηγικά αποτελεσματικότερες βραχυπρόθεσμα – για να μην αναφέρουμε ότι είναι πολύ απλούστερες στην εφαρμογή τους. Ωστόσο, δεν μπορεί να υπάρξει κανένας ψηφιακός μετασχηματισμός μεγάλης κλίμακας χωρίς να εξετάσετε το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το blockchain στο μέλλον.

Για πολλές επιχειρήσεις, η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα είναι η παρακολούθηση, η προετοιμασία και η συμμετοχή. Όμως, αυτό δεν πρέπει να μεταφράζετε σε αναμονή και ενατένιση. Αντίθετα, οι λύσεις blockchain που αναπτύσσονται από τους ανταγωνιστές σας θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρά στρατηγικά προβλήματα στην επιχείρησή σας. Θα πρέπει να ορίσετε έναν ανώτερο επιχειρηματικό ηγέτη ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την κατανόηση και την παρακολούθηση του τι συμβαίνει με το blockchain και πώς μπορεί να εφαρμοστεί στον κλάδο σας, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε τις αποφάσεις με επαρκή ενημέρωση και να αναπτύσσετε μια σαφή στρατηγική.

Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβετε τι θα απαιτηθεί για να περάσετε στη δράση όταν έρθει ο κατάλληλος ο χρόνος για το blockchain. Η τεχνολογία ανοίγει την πόρτα σε νέους τρόπους εργασίας και για να επωφεληθείτε πλήρως, θα χρειαστεί να έχετε επαρκή επιρροή για να προσελκύσετε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην αλυσίδα, καθώς και ηγέτες ομάδων με τη νοοτροπία να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά με έναν νέο τρόπο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By