Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2020

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Αντισημίτης νταής ο Ερντογάν»

«Η πολιτισμένη, πολιτικώς ορθή σιωπή της Ευρώπης έναντι ενός αντισημίτη νταή όπως ο Ερντογάν και η συμμορία του μας πάει πίσω στη δεκαετία του 1930»

erdogan

Ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις χρησιμοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, για να περιγράψει τον πρόεδρο της Τουρίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του ενώπιον Ισραηλινών διπλωματών σε Ευρώπη και Ασία, ο Λίμπερμαν που ηγείται του ακροδεξιού κόμματος «Εβραϊκή Εστία» ξέσπασε κατά του τούρκου προέδρου με διόλου διπλωματικές εκφράσεις. «Η πολιτισμένη, πολιτικώς ορθή σιωπή της Ευρώπης έναντι ενός αντισημίτη νταή όπως ο Ερντογάν και η συμμορία του μας πάει πίσω στη δεκαετία του 1930», δήλωσε ο Λίμπερμαν αναφερόμενος στους διωγμούς των Εβραίων στη Ναζιστική Γερμανία.

Ο Λίμπερμαν – ο οποίος δούλευε ως πορτιέρης σε νυχτερινά κέντρα στη Μολδαβία, πριν μεταναστεύσει στο Ισραήλ τη δεκαετία του 1970 – επέκρινε την χλιαρή αντίδραση της Ευρώπης στις επιθέσεις ισλαμιστών στο Παρίσι οι οποίες είχαν, όπως είπε, αντισημιτικό χαρακτήρα.

«Διεθνώς και στην Ευρώπη το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης αφορούσε την ελευθερία της έκφρασης, τον εξτρεμισμό και την ισλαμοφοβία», είπε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι «οι διαστάσεις που αφορούσαν τους Εβραίους και τον αντισημιτισμό σπανίως αναφέρθηκαν και αυτό είναι πολύ βαρύ».

By