Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Μητρόπουλος: Η πρόταση Γιούνκερ οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία

«Θεωρώ ότι είμαστε εγκλωβισμένοι. Μάχεται ο πρωθυπουργός. Τον στηρίζουμε, αλλά πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις»

mitropoulos

Σκληρότατους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος για να σχολιάσει τις προτάσεις που κατέθεσαν οι δανειστές στην Ελλάδα.

«Είμαστε δέσμιοι μιας σκληρής πρότασης. Οι δανειστές συζητάνε μόνο με κορμό τον Γιούνκερ. Δεν είναι μόνο το ΕΚΑΣ που είναι μια ήπια ρύθμιση, την οποία ο Τσίπρας πολέμησε και νομίζω απέκλεισε να θεσπιστεί, αλλά είναι όλο το οικοδόμημα.

Η πρόταση Γιούνκερ οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία, εθνική εκκαθάριση, εκκαθάριση λαού. Η, δε, δική μας πρόταση μας φέρνει πολύ μακριά από το δικό μας πρόγραμμα. Έτσι θεωρώ ότι είμαστε εγκλωβισμένοι. Μάχεται ο πρωθυπουργός. Τον στηρίζουμε, αλλά πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Υποστήριξε ακόμη ότι «την πάτησαν αρκετοί στην κυβέρνηση όταν επένδυσαν στη διένεξη δήθεν του ΔΝΤ, το οποίο στην τελική πρότασή του είναι το ίδιο με τον Γιούνκερ, τον Σόιμπλε, τη Μέρκελ κ.λπ.».

Εν όψει της συνάντησης που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε ότι αυτό που μπορούμε να περιμένουμε είναι «η μάχη του πρωθυπουργού για καλύτερη συμφωνία».

Προέβλεψε, ωστόσο, ότι η συμφωνία «θα είναι επώδυνη και πρέπει να προετοιμαστεί ο λαός διότι φάνηκε και στη διαπραγμάτευση το πεπερασμένο τη δική μας αριστερής διαπραγματευτικής δύναμης». Πάντως ο κ. Μητρόπουλος εκτίμησε ότι «το ενδεχόμενο των εκλογών απομακρύνεται» μετά τη δημοσιοποίηση των δύο προτάσεων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By