Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Μόνο σε «αντρικά χέρια» το τιμόνι της Qatar Airways

Την ώρα που οι παγκόσμιοι κολοσσοί προσπαθούν να βελτιώσουν την αναλογία γυναικών-ανδρών στο δυναμικό τους, ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Airways έκανε μια δήλωση που θα συζητηθεί.

«Μόνο ένας άντρας θα μπορούσε να αναλάβει βέβαια τα ηνία της Qatar Airways, μια θέση που κρύβει ιδιαίτερες προκλήσεις», δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Σίδνεϊ ο Ακμπάρ Αλ Μπέικερ, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) λίγο νωρίτερα.

Ο Μπέικερ έκανε την παραπάνω δήλωση όταν ερωτήθηκε τι κάνει η Qatar Airways για να διασφαλίσει ίσες ευκαιρίες ανέλιξης μεταξύ των δύο φύλων. Το μείγμα των υψηλόβαθμων θέσεων στον αερομεταφορέα είναι 60-40 υπέρ των αντρών.

Ο ίδιος, πάντως, δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί την… γκάφα του, αφού επέμεινε στη θέση του σε δηλώσεις του που ακολούθησαν στο Bloomberg. Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι «αναφερόταν σε μια συγκεκριμένη θέση, και όχι στο ανθρώπινο δυναμικό γενικά».

Το οξύμωρο είναι ότι τη Δευτέρα οι απεσταλμένοι των αεροπορικών εταιρειών παρακολούθησαν συζήτηση για το πώς μπορούν να εξαλειφθούν οι ανισότητες μεταξύ των φίλων στον κλάδο. Σημειώνεται ότι μόνο το 26% των ηγετικών θέσεων στις αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως κατέχουν γυναίκες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By