Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2019

Νίκος Σκαμνάκης: 10 χρόνια NOBU…. και τώρα KIKU

Μεταγραφή αεροδρομίου έκανε το kiku βάζοντας τον Νίκο Σκαμνάκη στην κουζίνα του

“It’s a long way to the top“ διαβάζω στο tattoo του Νίκου Σκαμνάκη και αναρωτιέμαι πόσο δύσκολος ήταν ο δρόμος προς την κορυφή του ήδη καταξιωμένου σεφ…

Μετά από τόσο μελάνι που έχει χυθεί για τον Νίκο Σκαμνάκη και το kiku, οι συστάσεις μοιάζουν να είναι εντελώς περιττές.

Από τότε που άνοιξε άλλωστε το kiku μέχρι και σήμερα διατηρεί αναλλοίωτη την αίγλη του σε Αθήνα και Μύκονο, ως ένα από τα κομψότερα και πιο εμβληματικά εστιατόρια με τη γνώριμη ιαπωνική κουζίνα του.

Την κουζίνα του αναλαμβάνει ως executive chef, ο πολύ ταλαντούχος Νίκος Σκαμνάκης. Τον γνωρίσαμε στο μυκονιάτικο Matsuhisa, όπου διέπρεψε, οδηγώντας το εστιατόριο σε ένα πραγματικό υψηλό επίπεδο, το οποίο επιβράβευσαν τα βραβεία που απόκτησε, ενώ αργότερα στο Matsuhisa του Badrutt’s Palace στο Saint Moritz, απέσπασε την πολύ υψηλή βαθμολογία 16/20 από τον Gault et Millau.

Ο εξίσου δεξιοτέχνης Μάνος Ευσταθίου, παραμένει στη θέση του .

Το KIKU λειτουργεί: (Δευτέρα – Σάββατο / 19:00 – 01:00)

Τηλέφωνο κρατήσεων: +30 210 36 47 033

By