Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020

Το αεροσκάφος της Τσαπεκοένσε δεν είχε αρκετά καύσιμα

Στο συμπέρασμα ότι το αεροσκάφος που μετέφερε την ομάδα της Τσαπεκοένσε και συνετρίβη στην Κολομβία δεν είχε αρκετά καύσιμα για να ολοκληρώσει την πτήση, κατέληξε ειδική ομάδα ερευνητών.

Σύμφωνα με τους Κολομβιανούς ειδικούς το μοιραίο αεροπλάνο ταξίδευε με καύσιμα «στο όριο», ενώ εκτιμάται ότι ήταν υπερφορτωμένο.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας, Φρέντι Μπονίλα, οι καταγεγραμμένες συνομιλίες του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη αποκαλύπτουν ότι συζητούσαν το ενδεχόμενο ανεφοδιασμού είτε στη Λετίθια της Κολομβίας είτε στη Μπογκοτά «γιατί τα καύσιμα αρκούσαν οριακά», αλλά τελικά συνέχισαν την πορεία τους χωρίς ενδιάμεσο σταθμό.

«Γνώριζαν ότι τα καύσιμα δεν ήταν αρκετά ή ότι θα δεν θα ήταν αρκετά», επισήμανε ο Μπονίλα προσθέτοντας πως το αεροσκάφος ήταν «υπερφορτωμένο».

«Δεν υπάρχουν τεχνικοί παράγοντες για το δυστύχημα. Εμπλέκεται ανθρώπινο λάθος που προστίθεται στον παράγοντα διαχείρισης από την διεύθυνση της εταιρίας και τη διαχείριση και οργάνωση των πτήσεων από τις αρχές της Βολιβίας», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Μπονίλα.

Υπενθυμίζεται πως στην αεροπορική τραγωδία έχασαν τη ζωή τους 71 άνθρωποι, ενώ επέζησαν έξι επιβαίνοντες, εκ των οποίων ποδοσφαριστές, αεροσυνοδοί και ένας δημοσιογράφος.

(Visited 1 times, 1 visits today)