Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για το ρωσικό εμπάργκο

Στις 5 το απόγευμα, οι παραγωγοί της Ημαθίας, της Πέλλας, της Πιερίας, της Κοζάνης και της Φλώρινας θα έχουν έκτακτη σύσκεψη σήμερα στο Επιμελητήριο Ημαθίας για να εξετάσουν τις επόμενες κινήσεις τους

frouta laxanika eisagvges exagwges

Έκτακτη σύσκεψη για το ρώσικο εμπάργκο θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό την προεδρία του υφυπουργού Δημήτρη Κούρκουλα και παρουσία των γ.γ. των υπουργείων.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 5 το απόγευμα, οι παραγωγοί –εξαγωγείς της Ημαθίας, της Πέλλας, της Πιερίας, της Κοζάνης και της Φλώρινας θα εξετάσουν τις επόμενες κινήσεις τους στα αγροτικά προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε έκτακτη σύσκεψη που θα έχουν σήμερα στο Επιμελητήριο Ημαθίας.

Με δηλώσεις του στο Mega, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης, επανέλαβε το αίτημα των παραγωγών να καταγραφούν και να καταστραφούν τα αδιάθετα προϊόντα, αλλά και να διεκδικηθούν αποζημιώσεις από την Ε.Ε..

Ο ίδιος ανέφερε πως είχε ζητηθεί ραντεβού την Τρίτη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά τελικά η συνάντηση ανακλήθηκε και από εκεί και πέρα οι παραγωγοί εξετάζουν τους τρόπους που θα οργανώσουν την αντίδρασή τους.

By