Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ανδρουλάκης: «όλοι μαζί ν’ αναλάβουμε δράση» για την αντιμετώπιση της Χ.Αυγής

«Πρέπει να μπει ένα πλαίσιο πολιτικής κουλτούρας και ηθικής στο πολιτικό σύστημα» τονίζει ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

venizelos androulakis«Στην Ελλάδα έχουμε ένα νεοναζιστικό κόμμα το οποίο λειτουργεί με όρους εγκληματικής Οργάνωσης. Την προηγούμενη Τρίτη το βράδυ είχαμε μια πολιτική δολοφονία κι εμείς εδώ, αντί να βρούμε έναν τρόπο να συνεννοηθούμε και ν’ αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο διαλυτικό για την ελληνική κοινωνία, βρίσκουμε χίλιους δυο τρόπους να διαχωριστούμε, ενώ επί της ουσίας συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνει κάτι άμεσα» τόνισε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί της «θεωρίας των άκρων», «πραγματικά θεωρώ απαράδεκτη την ταύτιση και τη θεωρία των πολιτικών άκρων διότι, επί της ουσίας νομιμοποιεί τη Χρυσή Αυγή. Από την άλλη όμως, πρέπει να μπει ένα πλαίσιο πολιτικής κουλτούρας και ηθικής στο πολιτικό σύστημα και ένα πλαίσιο πολιτικής συμπεριφοράς. Από τη Βουλή μέχρι τα κόμματα, σε όλα τα επίπεδα. Διότι στη χώρα διαμορφώνονται στρεβλά παραδείγματα» υποστήριξε, προτείνοντας: «εάν θέλουμε να κάνουμε μια σοβαρή ανάλυση για ν’ αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο, πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό είναι πολυπαραγοντικό. Δεν ευθύνεται μόνο η κρίση για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Η κρίση βέβαια της άνοιξε το δρόμο, αλλά έχουν συμβεί πάρα πολλά άλλα πράγματα. Η έλλειψη κρατικής παρέμβασης και σε κοινωνικό και σε επίπεδο δημοσίας τάξεως και σε επίπεδο δικαιοσύνης, την ανέδειξαν».

Σύμφωνα με το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, «εμείς πρέπει να πάρουμε μια πρωτοβουλία», διευκρινίζοντας: «Ποια πρέπει να είναι αυτή η πρωτοβουλία; Όλοι οι πολιτικοί και κοινωνικοί θεσμοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα κόμματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς εταίρους, τα Επιμελητήρια, όλοι μαζί ν’ αναλάβουμε δράση. Να κινητοποιηθούμε, να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε ώστε να ενοχοποιηθεί στο συλλογικό υποσυνείδητο του ελληνικού λαού το νεοναζιστικό αυτό μόρφωμα».

«Εάν χαθεί κι αυτή η ευκαιρία, το ξαναλέω, θα είμαστε απόκληροι της Ιστορίας. Θα φέρουμε τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό λόγω του ότι δεν ενοχοποιήσαμε ένα κόμμα το οποίο είναι εγκληματική οργάνωση, νεοναζιστικό κόμμα» προειδοποίησε ο κ. Ανδρουλάκης, καταλήγοντας: «Συμφωνούμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για ν’ αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο και να το κάνουμε άμεσα. Δηλαδή, φανταστείτε το επόμενο διάστημα, εκατομμύρια Έλληνες να κινητοποιηθούν στο Σύνταγμα, στις πλατείες, σε όλη την Ελλάδα ενάντια στο νεοναζιστικό φαινόμενο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By