Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απεργιακή εβδομάδα

Θερμό φθινόπωρο και μαζικές κινητοποιήσεις για τη διαθεσιμότητα

apergies

Πυρ ομαδόν με μαζικές κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας ετοιμάζουν αρχής γενομένης από αύριο επαγγελματικές ομάδες και συνδικάτα. Έτσι,  η εβδομάδα ξεκινά με στάση εργασίας όλων των εργαζόμενων στο Δημόσιο, από τις 11:30 το πρωί έως το τέλος της βάρδιας και στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει απεργιακό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Απεργίες και στον χώρο της Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, κηρύσσοντας τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, το ημερολόγιο των απεργιών διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου: πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες στον ΟΑΕΔ, τα ασφαλιστικά ταμεία, το υπουργείο Εργασίας. Κινητοποιήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου – Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου: 48ωρη απεργία από εκπαιδευτικούς που απασχολούνται σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου – Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: τριήμερη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στην Υγεία (νοσοκομειακοί γιατροί – νοσηλευτικό προσωπικό).

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου – Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: 48ωρη γενική απεργία στο Δημόσιο Τομέα από την ΑΔΕΔΥ.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου: συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ για περαιτέρω συνέχιση των κινητοποιήσεων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By