Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ασημακοπούλου: Βρισκόμαστε εντός στόχων

«Θέλουμε να τελειώνει η ιστορία με την Τρόικα, να μην την ξαναδούμε»

asimakopoulou 1

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, μίλησε στον Realfm 97,8  για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα στο Παρίσι και τις αξιώσεις της κυβέρνησης από αυτές.

«Ο πήχης είναι εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Στο Παρίσι γίνεται μια προπαρασκευαστικής φύσεως συνάντηση. Βρισκόμαστε εντός στόχων. Σήμερα γίνονται συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς για να δούμε που βρισκόμαστε στα προαπαιτούμενα», σχολίασε αρχικά η κ. Ασημακοπούλου και συνέχισε:

«Η παρουσία της τρόικας στη χώρα μας έχει πάρει μία ψυχολογική διάσταση. Σε τεχνικό επίπεδο, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να συζητήσεις στα χαρτιά. Δεν έχει σημασία το που. Δεν νομίζω ότι αλλάζει η ουσία και το περιεχόμενο της αξιολόγησης».

«Θέλουμε να τελειώνει αυτή η κακή περίοδος. Να τελειώνει η ιστορία της τρόικας και να μην την ξαναδούμε ούτε στο Παρίσι ούτε στην Αθήνα», πρόσθεσε.

«Υπάρχει απόλυτη κατανόηση από πλευράς κυβέρνησης για το ποιες είναι οι προτεραιότητες στον κόσμο. Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης αυτές οι προτεραιότητες θα τεθούν στο τραπέζι. Ο κόσμος θα κρίνει μόνο από το αποτέλεσμα. Το θέμα δεν είναι που είναι η τρόικα και πότε φεύγει η τρόικα, το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε», σχολίασε ακόμα η κ. Ασημακοπούλου.

 

By