Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος προς Παπούλια: Κανείς δεν αντέχει λιτότητα και ανεργία

Το βασικό συμπέρασμα των τριπλών εκλογών, τόνισε  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ήταν η διατήρηση της σταθερότητας στη χώρα

venizelos-papouliasBB

Το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες είναι ότι δεν θέλουν αυτόν τον συμβολικό εμφύλιο πόλεμο που επιθυμούν ορισμένοι, τόνισε ο  Ευάγγελος Βενιζέλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Κάρολο Παπούλια κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα το μεσημέρι.  Πρέπει να ενώσουμε ξανά το έθνος, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το βασικό συμπέρασμα των τριπλών εκλογών, πρόσθεσε  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ήταν η διατήρηση της σταθερότητας στη χώρα. Συνιστά λοιπόν μια πολύ σημαντική βάση εκκίνησης, για να κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

Είμαστε λίγα βήματα πριν από το τέλος, τόνισε χαρακτηριστικά, πρέπει να τα κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι.

Ο κ. Βενιζέλος μετέφερε στον κ. Παπούλια τους χαιρετισμούς του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ  ενώ  αναφερόμενος στο τι συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη διευκρίνισε ότι να εφαρμοστούν οι θεσμικές διαδικασίες, δηλαδή η πρώτη επιλογή να γίνει με τον υποψήφιο πρόεδρο του μεγαλύτερου κόμματος κοινοβουλευτικά, που είναι το Λαϊκό Κόμμα.

Θέλουμε, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, να αναβαθμιστεί το κοινοβούλιο, γιατί αυτό είναι το μήνυμα των λαών, αλλά κυρίως μας ενδιαφέρει το νέο μήνυμα πολιτικών που είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση, μια Ευρώπη φιλική και ορατή για τους πολίτες: «Δεν αντέχει κανείς λιτότητα και ανεργία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε αιχμάλωτοι νεοφιλελεύθερων πολιτικών, γιατί έπρεπε να δανειστούμε και τώρα η επάνοδος στην κανονικότητα μας επιτρέπει να μπούμε σε μια διαπραγμάτευση πανευρωπαϊκή με άλλους όρους».

By