Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βούλτεψη: Είναι ύβρη να ασχολούμαστε συνέχεια με τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

«Είμαστε όλοι καθαρίστριες αλλά δεν μπορούμε να είμαστε όλοι κρατικοί υπάλληλοι»

voultepsi-neadimokratia

Την άποψη πως οι καθαρίστριες δεν μπορεί να είναι δημόσιοι υπάλληλοι εξέφρασε η Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στο Mega, μια μέρα μετά την συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώθηκε στο Σύνταγμα.

«Είμαστε όλοι καθαρίστριες αλλά δεν μπορούμε να είμαστε όλοι κρατικοί υπάλληλοι. Θεωρώ προσβολή και ύβρη να ασχολούμαστε όλη την ημέρα με αυτό το θέμα», είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος και διαχώρισε το ζήτημα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών από τους μισθούς των ενστόλων.

Αναφερόμενη στις επισκέψεις της τρόικας στην Αθήνα, η κ. Βούλτεψη είπε πως «κάθε φορά που ερχόταν, δημιουργούταν μια κακή ψυχολογική κατάσταση στην αγορά και την κοινωνία» και αποκάλυψε πως η αξιολόγηση της τρόικας από το Παρίσι αποτέλεσε πρόταση του Πρωθυπουργού.

Όσον αφορά την επιλογή Αβραμόπουλου για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην ΕΕ, υπογράμμισε πως στόχος της κυβέρνησης ήταν να στείλει ένα στέλεχος πρώτης γραμμής για να δείξει πως στηρίζει το νέο «υπουργικό συμβούλιο» της Ευρώπης ενώ διεμήνυσε πως ανεξαρτήτως του χαρτοφυλακίου που θα αναλάβει ο κ. Αβραμόπουλος η Ελλάδα θα έχει οφέλη σε κάθε περίπτωση.

Τέλος, η κ. Βούλτεψη εξέφρασε την βεβαιότητά της για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή λέγοντας πως «θα βρεθούν οι βουλευτές για την εκλογή Προέδρου. Υπάρχουν βουλευτές που δεν θέλουν να πάμε σε εκλογές».

By