Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεν αποχωρεί από την Τρόικα η ΕΚΤ

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα ο Γιόργκ Άσμουσεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

fosphotos.com | Hand Out Picture by the Council of EE
fosphotos.com | Hand Out Picture by the Council of EE

Η ΕΚΤ διαψεύδει τα πρόσφατα δημοσιεύματα εφημερίδων σύμφωνα με τα οποία κορυφαία στελέχη της εμφανίζονται προβληματισμένα, σχετικά με τη συμμέτοχή της κεντρικής τράπεζας στην Τρόικα.

«Η ΕΚΤ δεν θα αποχωρήσει από την τρόικα και όποια δημοσιεύματα αναφέρουν κάτι τέτοιο είναι αβάσιμα. Δεν βλέπουμε κάποιο κίνδυνο για την ανεξαρτησία μας από τη συμμετοχή μας στην τρόικα. Η συμμετοχή της ΕΚΤ στην τρόικα είναι σημαντική. Γνωρίζουμε καλά την Ευρώπη, τους θεσμούς της, την οικονομία της και παρέχουμε τεχνογνωσία σε μακροοικονομικά και χρηματοοικονομικά θέματα. Δεν θα αποχωρήσουμε από την τρόικα», δήλωσε ο κ. Άσμουσεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Όπως αναφέρουν οι γερμανικές εφημερίδες die Welt και Sueddeutsche Zeitung, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΚΤ ανησυχούν πως η συμμετοχή της κεντρικής τράπεζας στις προσπάθειες διάσωσης της Ευρωζώνης μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση συμφερόντων και να περιορίσει την ανεξαρτησία της.

«Η δυσφορία έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που υπάρχουν σκέψεις μεταξύ σημαντικών μελών της ΕΚΤ για αποχώρηση από την τρόικα», αναφέρει το δημοσίευμα της die Welt, η οποία επικαλείται ανώνυμη πηγή από τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

(Πηγή: Reuters)[space size=»30″]

By