Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Επανεκλογή Κουβέλη στην προεδρία της ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 68,34%

«Προχωράμε ενωμένοι και με συλλογικότητα»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΜΑΞΙΜΟΥ ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΗΜΑΡ

 

Με ποσοστό 68,34% το συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφάσισε την επανεκλογή του Φώτη Κουβέλη για την αρχηγεία του κόμματος .

Με 503 ψήφους, έναντι 155 του Δημήτρη Λουκά – ποσοστό της τάξης του 21,01%, ο κ. Κουβέλης παραμένει στο τιμόνι του κόμματος του. 79 σύνεδροι ή 10,71% των ψηφισάντων, ψήφισαν λευκό.

Ο κ. Κουβέλης μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ επανέρχεται ολικά στην πολιτική ζωή και θέλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στην κοινωνία, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά με τους ανθρώπους όρθιους.

«Είναι δύναμη ευθύνης για αλλαγή και θα διεκδικήσει σταθερά, με τις θέσεις και τις ιδέες της, λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Προχωράμε ενωμένοι και με συλλογικότητα και με σαφήνεια πολιτικών θέσεων», δήλωσε ο αρχηγός και ευχαρίστησε τους συνέδρους για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο του.

Από την πλευρά του ο έτερος υποψήφιος, Δημήτρης Λουκάς υπογράμμισε ότι το κόμμα με αίσθημα ευθύνης και συνέπεια θα εργασθεί για μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, με έντονη παρουσία της Αριστεράς.

Όσον αφορά την δεύτερη ψηφοφορία, από την οποία θα αναδειχθούν τα νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργά το βράδυ.

By